København lader opp til julen.
København lader opp til julen.Vis mer

Dejligt juletivoli

Julen har så vidt begynt å snike seg inn i hodene våre. Blir du stressa? Ingen grunn til bekymring. I år kan du legge turen til Tivoli i København. Drikk vikingvin, spis masse godter og opplev en annerledes førjulstemning på årets julemarked.

Tivoli i København er eventyr og magi hele året, men nå i tiden før jul blir det enda mer fortryllende. 17. november åpner årets julemarked som varer helt frem til lille juleaften. Her kan du tusle rundt i gater fulle av lys, varme og ikke minst julestemning.

Fem lysende byer

Sammen med julen kommer lyset. Tivoli har fått sjefsdesigner John Lorring, fra Tiffany´s i New York, til å designe årets lyssetting i de forskjellige "byene" som er satt opp. Det er nemmelig ikke småtterier når Tivoli arrangerer julemarked. På området finner du alpebyen, den engelske byen, den nordiske byen, den danske byen og skogtrollbyen. Men hva kan de ulike byene friste oss med? Vi har spurt Ann Mari Natosch ved informasjonen.

- De forskjellige byene spiller på områdenes spesialiteter og historie. I den engelske byen kan du selvfølgelig spise Fish´n Chips. De skal også selge South Park artikler. Jeg vet ikke helt hva det har med julen å gjøre…

Ann Mari Natosch forteller videre om alpebyen hvor de har et eget treverksted. Her kan du blant annet handle leker til barna. Og når kulda kommer krypende kan du drikke varm gløgg mens du beundrer juletreet fra Tyrol. I den vakkert utsmykkede nordiske byen herjer vikingene. Her kan du drikke vikingvin og spise vikingkaker. Vil du heller holde deg til nåtiden er den danske byen stedet. Her får du servert tradisjonell dansk julemat, og selvfølgelig en god bayer! Mens du morer deg kan barna ta seg en ridetur. Har du sluttet å tro på julenissen? Etter et besøk i skogtrollbyen er tvilen din over…

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vektløse romriddere fra London

På de forskjellige scenene vil det være underholdning hver dag frem til jul. London Toast Theatre stiller opp med sin vanvittige Spaced Out –Crazy Christmas Cabaret. I denne julekabareten kan du oppleve frykt- og vektløse romriddere sammen med syngende og utfordrende sirener. For barna kan vi anbefale en litt mildere form for underholdning. En eventyrlig jul er et julemysterium om familien Rask som deler bondegården sin med en nissefamilie. Spilles hver dag frem til 20. desember.

Kulinariske opplevelser

Sammen med julen kommer også maten! På Tivoli er det hele 41 forskjellige restauranter og spisesteder, så her skulle det være gode muligheter for kulinariske opplevelser, deilige sanseinntrykk, hygge og stemning. Dansker kan mat! På området finnes det 75 boder med godter og gaver, så det er ingen fare for at du går tomhendt eller sulten ut av portene etter et besøk. God fornøyelse!

Åpningstider og priser i julen
DagÅpentPris voksenPris barn
søn- torsdag11-2125 kroner (man- torsdag)15 kroner
fre- lørdag11-2230 kroner (fre- søndag)20 kroner
lørdag 23 desember11-16
Gjelder i perioden 17. til 22. desember 2000. Gratis for barn 0-2 år.

Du kan reise til København med bil, buss, båt eller fly. Buss er det billigste alternativet. To selskaper kjører hver dag fra Oslo til København for 170 kroner en vei. Båteturen koster fra 576 kroner, og for en flybillett må du betale i overkant av 1000 kroner. Togturen koster 620 kroner.

Vil du vekk fra julemaset kan du ta en titt på vår oppdaterte restplassoversikt. Her finner du billige turer til varme land. I Din reiseguide kan du lese hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn din egen vurdering.