Nordmenn elsker Danmark, men det er ikke like gøy at det er blitt så dyrt i nabolandet. Foto: Colourbox
Nordmenn elsker Danmark, men det er ikke like gøy at det er blitt så dyrt i nabolandet. Foto: ColourboxVis mer

Dejlig, men dyrt i Danmark

Den danske kronen har aldri kostet så mye.

Den danske kronen har styrket seg betydelig mot vår norske i løpet av den siste tiden. Nå må du ut med over 122,53 kroner for 100 danske kroner. Til sammenligning kostet 100 danske kroner bare rundt 108 kroner i sommer.

Det er fortsatt dejlig i Danmark, men det er altså blitt veldig dyrt i nordmenns mest populære ferieland etter Spania. Sammenlignet med juli, da gjennomsnittskursen var 107,90 kroner, var den 118,30 i november ifølge Norges Banks statistikk. Mest sannsynlig blir den enda høyere i desember, for så langt har dagskursene i desember ligget på mellom 119,35 og 122,82 kroner. Denne statistikken viser også at den danske kronen ikke har vært så dyr så lenge Norges Bank har ført slik statistikk (statistikken går tilbake til 1960).

Blir dyrt for nordmenn


Nordmenn elsker København, og det er synd at den flotte byen blir så dyr å feriere i, særlig nå før jul, når det er så vakkert her. For danskene er uten tvil mye bedre enn oss til å skape julestemning. Se bare bildene av jul i København.

Du som er så heldig at du ikke behøver å tenke på penger når du reiser på ferie, kan forresten sjekke ut tipsene her: La krakk være krakk - luksustur til København.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi får håpe ting bedrer seg til sommeren, da titusener av nordmenn setter kursen for vårt flate naboland for å nyte langgrunne strender, more seg i fornøyelsesparker og kose seg med danske smørrebrød og bayere.

Se opp for dansker i bakken!

Enn så lenge kan vi glede oss over at en svak norsk krone lokker danskene hit på skiferie. Det er bra for vår økonomi, selv om enkelte kanskje ikke er så fornøyd med alpinbakker fullstappede med mer eller mindre ustøe dansker...

Danskene er spesielt glade i Trysil, der de faktisk utgjør nesten 40 prosent av gjestene, skriver tgt.dk. De har skrevet en sak om hvor billig det er å tage på skiferie til Norge nu. Så aldri så galt at det ikke kan gi litt kjærkomne inntekter for norske skidestinasjoner.