Dejlig, dansk hygge

Det er dejlig å være norsk i Danmark – også i desember, når lune æbleskiver og gløgg kommer på bordet.

Gode gaver som er hyggelig priset både i taxfreebutikken og i Danmark.
Gode gaver som er hyggelig priset både i taxfreebutikken og i Danmark. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Julemarked og shopping i København, eller cruise og taxfreehandel.

Julehandel om bord

Selv om du nå kan kjøre hele veien til Danmark, er det overveiende mange som fortsatt velger ”gamlemåten”: Danskebåten. For mange er også båtturen selve målet med reisen. Dersom du er ute etter å cruise deg i julestemning, har du tre selskaper og tre destinasjoner å velge i. Velger du minicruise til København, har du åtte timer på å shoppe i den danske hovedstaden. Minicruise til Fredrikshavn og Hirtshals passer best for deg som har selve båtreisen i fokus – men man kan handle mange gode gaver i taxfreebutikken også.

Du får et minicruise til København for knappe 500 kroner. Tar du juleshoppingen på danskebåtene til Fredrikshavn eller Hirtshals, kan du komme unna med rundt 300 kroner – for billigste lugarkategori.

Fergeselskapene tar julen på alvor og tilbyr spesielle julecruise; et minicruise med julebuffet om bord inkludert i prisen. For cruise og overnatting i innvendig dobbellugar koster dette fra 750-1.100 kroner, avhengig av dag og selskap.

 • Frister det å ha julebord ombord - se vår pristest på julebord

 • Vi har sett på fasilitetene ombord på flere av fergene. Du finner mer om det her.

 • Før jul i fjor, var vi med en av julefergene. Se reportasjen her.
 • Shopping i Køben

  København er et ideelt sted å gjøre unna juleshoppingen. Her finner du store, flotte varehus fylt med det meste hjertet kan begjære – og i de mindre gatene bak Strøget finner du de hyggeligste små butikker med gaver for den som søker etter det mer spesielle. Ingen shopper bra på tom mage, og Danmark kan by på mye godt av det meste. Lune æbleskiver og gløgg hører førjulstiden til i Danmark, og kan anbefales på det sterkeste. Men gå endelig ikke rundt i den villfarelse at det er andre enn nordmenn som drikker gløgg uten alkohol, og spør for all del ikke etter det – hvis du ikke er ute etter å bli ledd av, da.

  Julemarkedet i Tivoli setter en ekstra spiss på Københavnturen, og kan stimulere julestemningen ytterligere. Som Liseberg, åpner også Tivoli i København dørene for julemarked 16. november. De holder åpent hver dag fram til 23. desember.

  Du kan ta båt, fly eller tog til København. Tog koster rundt 500 kroner en vei, og fly tur-retur cirka 2.000. Du kan også ta en dagstur til Køben og fly tur-retur samme dag, for rett over tusenlappen.

 • Her finner du priseksempler på reiser til Danmark
 • Miniguide til København

 • Christiania – Anarki og bohemliv i Fristaden

 • Ti barnslige i København

 • Vi har testet Tivoli i København