De villeste forsikringskravene

Kokosnøtt i knotten, en fallskjermhopper i teltet og et ublidt møte med et busskur. Les om de rareste forsikringskravene.

Publisert
Sist oppdatert

Det er mye rart som kan skje på ferie, gitt. Og det er mange rare ting kundene mener reiseforsikringen bør dekke. Britiske The Sunday Times har samlet sammen de rareste kravene britiske turister har kommet med:

 • Turisten var i Israel, og klarte å miste lommeboken sin ned i en rist. Men mannen krevde ikke erstatning for tapet av lommeboken, han ville ha dekket utgiftene for den medisinske behandlingen han trengte etter å ha blitt stukket av en skorpion da han stakk hånden ned for å fiske opp lommeboken. Han fikk dekt kravet sitt.

   Foto: Beate Paland
  Foto: Beate Paland Vis mer

 • En britisk turist i Gibraltar følte seg så plaget av en meget selskapssyk ape, at han krevde å få refundert utgiftene for hele turen.
  Forsikringsselskapet avslo dette kravet, men betalte for kameraet, som apen hadde stukket av med.

 • Et par på romantisk ferie i Malaysia fikk også ødelagt sin ferie av aper. De glemte å lukke vinduet til hotellrommet da de var ute på dagen, og dermed rappet apene alle klærne deres, og paret fant dem slengt rundt på hele resorten og inne i jungelen ved siden av hotellet. Forsikringsselskapet utbetalte kravet.

 • En uheldig pensjonist klarte å miste gebisset i sjøen da han kastet opp over rekka på cruiseskipet han ferierte på. Reiseforsikringen hans dekte tapet som "mistet bagasje".

 • En annen uheldig pensjonist mistet sin tupé da han spaserte med noen venner på dekket av et cruiseskip. Han fikk utbetalt penger til å kjøpe seg en ny.

 • En skiturist ankom skisenteret med splitter nye ski, men ferien ble ødelagt da det ikke var nok snø til å stå på ski. Hun ville ha erstattet beløpet hun hadde brukt på nye ski. Det fikk hun ikke.

  Lurt å få reiseforsikring på kredittkortet?

  De villeste forsikringskravene

 • En mann som vandret langs en gate i Hellas, ble så distrahert av to jenter i bikini, at han krasjet inn i glassveggen til et busskur og knekte nesen. Reiseforsikringen hans betalte for sykehusutgiftene.

 • Han var glad i snacks, mannen som krevde erstatning etter at han hadde mistet Bombay mix, en sterkt krydret snacksmiks, til en verdi av 300 pund, cirka 3.300 kroner. Bombay mix er ikke spesielt dyrt, så prisen mannen oppga tilsa at han hadde mistet over 300 poser av snacksen, nærmere 80 kilo. Den gikk ikke forsikringsselskapet på.

 • En familie på campingtur i en øde del av Wales, hadde maks uflaks da en fallskjermhopper klarte å lande oppå teltet deres og ødelegge det og resten av campingutstyret deres. Dessverre dekte ikke reiseforsikringen deres denne type ulykker.

 • En familie kom en hel måned for sent til sin flight. De fikk ikke erstatning fra forsikringsselskapet.

 • Et par bodde på et hotellrom i Paris - sammen med tusenvis av lopper. Etter to dagers kløe, pakket paret koffertene og dro hjem. Vel hjemme brant de alle klærne sine på bålet. Dessverre fikk de ikke dekt utgifter til ny garderobe.

  Hva reiseforsikringen ikke dekker

 • Familien ferierte i Schwartzwald i Tyskland, men glemte å lukke døren skikkelig da de dro ut for dagen. Da de kom tilbake, hadde en geit kommet seg inn på hytta, og spist opp både sandwichene deres, lommebøkene og passene. De fikk ikke erstatning.

   Foto: Nadine Giska
  Foto: Nadine Giska Vis mer


 • Dette er slikt man bare tror skjer i Donald-bladene, men turisten som var på ferie i Sri Lanka, lå og leste en bok under et palmetre - da en kokosnøtt falt ned og traff henne midt i planeten. Hun ble slått i svime av den rundt to kilo tunge kokosnøtten, og måtte straks til legen. Legeregningen på 4.500 kroner tok forsikringsselskapet seg av.

 • En britisk ryggsekkturist ble jaget ned en gate i Kerala i India av en illsint okse. Det kom ikke frem hvorvidt mannen hadde terget oksen, men reiseforsikringen dekket uansett sykehusregningene på svimlende 30.000 kroner.

 • Og sist, men ikke minst - det er krevd erstatning for flere mistede Rolex Oyster-klokker langs Costa del Sol enn Rolex har klart å produsere til sammen. Hmmm, det lukter det muffens av.

  Kilde: The Sunday Times


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer