De villeste ferieopplevelsene

Sugen på å dykke med krokodiller, eller prøve en Formel 1 bil? Sjekk ut disse ville ferieopplevelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen er i himmelen når de kan ligge på stranda dag ut og dag inn, mens andre må ha litt mer fart og spenning i ferien.

Er du eventyrlysten, er verden din østers. Spennende opplevelser venter på den som tør. Og da snakker vi ikke om halsbrekkende saker du trenger spesielle kvalifikasjoner for å gjennomføre - á la dypvannsdykking eller basehopping.

Vi har plukket ut noen fete opplevelser du kan teste - hvis du har baller nok.

Dykking med hvithai

Dette er nærmest blitt en klassiker for de vågale. Du får våtdrakt og snorkleutstyr, og hopper ned i et bur som delvis befinner seg under vann. Så slenges det ut noe rått kjøtt som åte for hvithaien, og så er det bare å vente... Da DinSide Reise var i Sør-Afrika, fortalte briten Ben at det var det kuleste han hadde gjort. Og at det mange ikke er klar over, er at når hvithaien er fire meter lang, er den nesten to meter bred! Ikke så lett å holde pulsen nede når en slik skapning kommer svømmende mot deg. Vi testet IKKE ut hvithaidykking etter å ha hørt dette.

Det er særlig mange hvithai i farvannet rundt Sør-Afrika, men du kan dykke med hai både utenfor Hawaii, Australia og utenfor California.Videoen er hentet fra YouTube.

Tør du dette? Foto: Cango Wildlife Ranch
Tør du dette? Foto: Cango Wildlife Ranch Vis mer


Dykking med krokodiller

En annen vri av haidykkingen, er å dykke ned i et bur omringet av krokodiller. Det finnes foreløpig bare ett sted i verden du kan gjøre dette - i Sør-Afrika. Hos Cango Wildlife Ranch i Oudtshoorn hopper du oppi et bur, og senkes ned i et oppvarmet basseng der fem nilkrokodiller venter på deg. Ifølge senteret selv er dette enda tøffere enn haidykking, siden krokodillen ser på mennesker som mat, mens hvithaien foretrekker sel. Og visstnok er nilkrokodillen mye sterkere enn hvithaien.

På nett: Cango Wildlife Ranch

Den store drømmen? Foto: Everyman Racing
Den store drømmen? Foto: Everyman Racing Vis mer


Test en Formel 1 bil

Drømmen for fartsglade sjåfører - prøvekjør en Formel 1 bil på bilbane. For den nette sum av 1.350 pund, cirka 16.000 kroner, får du kjøre en Porsche eller Ferrari fem runder rundt banen, så en Formula Ford 1600 single-seater i syv runder, en Lotus single-seater i ti runder, og til slutt en Formel 1 bil åtte runder. I tillegg får du sitte på med en proff racerkjører mens han tester en av sportsbilenes hestekrefter rundt banen. Dette skjer altså i Storbritannia, enten på en bane utenfor Leicester eller en bane rett utenfor Southhampton.

På nett: Everyman Racing

Les også: Bilferie for de store

Kom ekstra tett på dyrene fra hesteryggen. Foto: African Horceback Safari
Kom ekstra tett på dyrene fra hesteryggen. Foto: African Horceback Safari Vis mer


Safari på hesteryggen

Her skal du stole på rideferdighetene dine, og håpe hesten din kan løpe fort! Men for en fantastisk måte å oppleve Afrikas villdyr på. Det at du sitter på hest, gjør at du kommer tettere innpå dyrene enn du gjør i safaribilen. Nå må det nevnes at du rir ut i grupper sammen med erfarne folk som har med skytevåpen, så dette burde gå veldig greit.

Du kan dra på safari på hesteryggen både i Sør-Afrika, Kenya, Botswana og Namibia, for eksempel.


Verdens høyeste strikkhopp

Fra Bloukrans Bridge i Sør-Afrika kan du hoppe ut i det store intet - nærmere bestemt 216 meter rett ned. Dette er verdens høyeste kommersielle strikkhopp. Kanskje ikke noe for deg med høydeskrekk, men det har ikke vært noen ulykker her, så dette burde være ganske trygt, så lenge du har et hjerte som tåler påkjenningen.

bloukransbungy (wmv 1 152 kB)Videoen er hentet fra Face AdrenalinLyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!