- De vil være slående vakre

Aeroflot skal bedre imaget, og mener flotte flyvertinner er veien å gå.

Er det slike damer ledelsen i Aeroflot ønsker seg? Foto: Colourbox
Er det slike damer ledelsen i Aeroflot ønsker seg? Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det russiske flyselskapet Aeroflot har kanskje ikke det beste ryktet. Det ønsker ledelsen i selskapet nå å gjøre noe med.

De har søkt eksperthjelp, og kommet frem til at flåten skal fornyes, og servicen forbedres. Et annet viktig punkt er utskifting av uniformene. Psykologer har nemlig fortalt ledelsen at de blå og oransje uniformene gjør at folk føler seg uvel.

Bare pene flyvertinner

Aller mest oppsiktsvekkende er det likevel at ledelsen også vil bytte ut damene som bærer uniformene. Det skal nemlig ansettes nye og vakre flyvertinner i selskapet, skriver britiske Independent.co.uk.

- Alle nye flyvertinner vil være vakre og lette å hvile øynene på, uttalte den nye Aeroflotsjefen Vitaly Savelyev, ifølge Independent.co.uk.

I tillegg vil flyvertinnene ikke være større enn den russiske klesstørrelsen 48, som tilsvarer europeisk størrelse 38.

På en pressekonferanse fortalte sjefen Savelyev at sønnen hans hadde sendt ham et videoklipp fra Virgin Atlantics siste reklamefilm, der vakre flyvertinner i knallrøde uniformer spankulerer gjennom flyplassen. Se denne videoen her. Savelyev har latt seg inspirere, og nå konkurrerer 40 designere om å tegne den nye uniformen til Aeroflot.

Frekke og sure flyvertinner

Visstnok skal ikke problemet med Aeroflots flyvertinner bare ha vært at de ikke var så pene, og i største laget. De skal ha vært lite serviceinnstilte.

- Vi har sparket mange flyvertinner fordi de har vært uhøflige mot passasjerene, sa sjefen.

Nå er en gruppe Aeroflot-flyvertinner sendt på kurs hos Singapore Airlines, som er verdenskjente for sine Singapore Girls og utmerkede service ombord.

Her er hemmeligheten til Singapore Girls

Bytter til Boeingfly

Aeroflot har også planer om å bytte ut sine russiskproduserte fly med Boeingfly. Mange av disse flyene er gamle og slitne innvendig, men Aeroflot uttaler at hovedgrunnen til at de byttes ut, er at Boeings fly bruker mindre drivstoff.

Les også historien om da en tydelig full pilot satte seg bak spakene i et Aeroflotfly: - Ikke så farlig om piloten er full.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!