De verste

Her er ambassadene som tilbød ingen eller svært begrenset informasjon. Vi vil presisere at vi kun har vurdert det norske tilbudet.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

USAs ambassade

Amerikas Forente Staters Ambassade heter det flott. USA-frelste og andre tilreisende må imidlertid søke informasjon på andre kanter.

– Det blir rett og slett for mye å dekke. Skulle vi hatt brosjyrer for alle landets 52 stater, kunne vi fylt opp hele Fornebu, blir vi fortalt. En bokhandler, et bibliotek eller et reisebyrå er beste tips fra ambassadens informasjonsavdeling.

Vår kommentar:
Ingen informasjon å hente her. Du kan imidlertid hente informasjon fra nettsiden usa.no, og vi blir fortalt at det skal være mulig å få svar på spørsmål hos ambassaden i tiden 14:00 - 16:00.

Ambassaden ligger i Drammensveien 18, 0255 Oslo. Telefon til konsulatseksjonen er 22 44 85 50.

Tyrkias ambassade

Tyrkia har en ambassade med konsulatseksjon i Oslo. De utsteder visum, hvis du skulle trenge det, men ikke så mye annet. Vi ble henvist til et reisebyrå, som videre kunne henvise til Tyrkiska Statens Turistbyrå i Stockholm.

Vår kommentar:
Har du spørsmål om reiser til Tyrkia er nok Turistbyrået i Stockholm det beste alternativ. Vi forsøkte å spørre forsiktig etter brosjyrer hos ambassaden, men det var kun mulig dersom vi hentet dem selv.

Tyrkiska Statens Turistbyrå i Stockholm har telefon (+46) 86 79 83 20.
Den Tyrkiske ambassade, Halvdan Svartes gt 5, 0244 Oslo. Telefon 22 44 99 20.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal du til Italia er det ikke mye hjelp å få ved den Italienske ambassaden i Norge. Bilde fra Pisa.
Foto: Jorge Tutor Foto: Jorge Tutor
Skal du til Italia er det ikke mye hjelp å få ved den Italienske ambassaden i Norge. Bilde fra Pisa.
Foto: Jorge Tutor Foto: Jorge Tutor Vis mer

Italias ambassade

Ved den italienske ambassaden i Norge møte vi en telefonsvarer som ber oss trykke tre om vi vil ha turistinformasjon. Det vil vi jo … Dessverre er det ikke så enkelt. Turistinformasjonen er nemlig flyttet til Sverige – de har bare ikke lagt inn ny melding på sitt telefonsystem . Ambassaden i Norge kan hjelpe med telefonnummer til den svenske turistavdelingen, og her kan du dessuten få hjelp med visumspørsmål. Det er ikke nødvendig for norske statsborgere.

Vår kommentar:
Vi fikk greit svar på norsk hos ambassaden. Vi har i denne omgangen ikke testet informasjon fra kontorer utenfor Norge.

Italias ambassade – Inkognitogt. 7, 0258 Oslo, tlf. 22552233, faks 22443436
Italias turistkontor i Stockholm – tlf. 0046 86679930

Russlands Ambassade

Gir hjelp til å søke om visum. Da vi ringer som privatperson, får vi beskjed om å ringe et turistbyrå for å få greie på priser på mat og husvære – dette er kommersielle oppgaver som ambassaden ikke tar seg av. De har heller ikke brosjyrer å sende oss. Da vi senere ringer ambassaden og presenterer oss som journalist, får vi beskjed om å ringe konsulatet. Der får vi vite at informasjon finnes på nettsiden norway.mid.ru, og at konsulatet både hjelper med visumsøknad og svarer på spørsmål.

Vår kommentar:
Ved ambassaden møter du språkproblemer. I tillegg er det vanskelig å komme igjennom på telefonen (det er opptatt) eller å fått tak i noen som kan hjelpe deg. Da vi endelig får kontakt med noen som kan svare, er vedkommende ikke veldig behjelpelig. Vi får korte svar på hva vi bør se (Moskva og St. Petersburg) og når vi bør reise (når som helst, klima som i Norge). Det er underlig at vi ikke blir henvist til konsulatet da vi ringte som privatperson, dersom de kan svare på våre spørsmål.

Russlands ambassade i Norge, Drammensv. 74, Oslo. Tlf: 22 55 32 78
Konsulatavdelingen, 22 60 30 35

Kinas ambassade

Hos den kinesiske ambassaden får vi dessverre ikke svar på telefonen selv etter seks forsøk. Det ringer og ringer, enten gir vi opp eller blir koblet over på faks.

Kinas ambassade, visumavdeling – Tuengen Allé 2B, 0374 Oslo, tlf/faks 22148908, kulturavdeling 22148741.

Egypt

Ved Egypts ambassade blir vi vennlig henvist videre til landets turistkontor i Stockholm og får telefonnummeret dit med på veien. Ambassaden er ikke behjelpelig med å guide interesserte turister i informasjonsjungelen.

Vår kommentar:
Kanskje ikke den mest hjelpsomme ambassaden. I denne omgang har vi ikke testet turistinformasjon i andre land.

Egypts Ambassade, Drammensveien 90 A, tlf.: 22 44 77 67, faks: 22 56 22 68
Egypts turistkontor i Stockholm: 00 46 810 2548

Frankrike

På høflig og usedvanlig sjarmerende fransk-engelsk henvises vi til økonomi- og handelsavdelingen og får telefonnummeret til faksen på dette kontoret. Ifølge ambassadens hjemmeside arbeider dette kontoret med å styrke handelsforbindelsene heller enn å drive turistinformasjon. Vi forsøker på nytt og får deretter telefonnummeret til det franske turistkontoret i Danmark.

Vår kommentar:
Den franske ambassade vil gjerne hjelpe, men når franskkunnskapene ikke sitter hos innringeren, blir det raskt misforståelser. Imidlertid har ambassaden en interessant hjemmeside med stoff om fransk kultur og politikk i Norge så vel som i Frankrike, turistinformasjon, nyttige linker og en velkomsthilsen fra ambassadøren.

Den franske ambassade, Drammensveien 69, tlf.: 23 28 46 00, faks: 23 28 46 70, e-post: ambassade@france.no
Det franske turistkontoret i Danmark: 0045-820 55 711

Australia

En blid og opplagt dame forteller oss at Australsk/New Zealandsk vennskapsforening vil være til bedre hjelp og vi får telefonnummer og adresse samt åpningstidene til foreningens kontorer. Ifølge resepsjonisten kan du også bestille en turistbrosjyre med mange nyttige opplysninger. Denne kan vi få mot å sende en frankert konvolutt til konsulatet. Vi ble vennlig ønsket tilbake dersom vi trengte mer informasjon.

Vår kommentar:
Betjeningen ved det australske konsulatet var svært imøteommedende, til tross for manglende turistinformasjon på huset. Konsulatet får pluss for vennlig assistanse på flytende norsk. Å avkreve portogebyrer for turistmateriell trekker ned et ellers godt inntrykk.

Australian Consulate, Jernbanetorget 2, tlf.: 22 47 91 70, faks: 22 42 26 83

Australsk/New Zealandsk vennskapsforening, Wergelandsveien 7, tlf.: 23 32 66 48

Her kommer du til de svært behjelpelige ambassadene
Her kan du se hvilke ambassader som har egne turistkontor