De verste taxi-sjåførene

Her er de verste stedene å ta taxi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Væpnet ran, kidnapping og fyllekjørere - det er ikke måte på hva du risikerer å oppleve på taxituren i utlandet, skriver det amerikanske reisemagasinet Forbes Traveler. Og her er det de mener er noen av de verste turene du kan ta med taxi.

Har du en taxi-historie på lur? Legg igjen dine erfaringer i debatten nederst i artikkelen.

New York City, USA
I følge Forbes Traveler er det et mareritt for folk som ankommer New York med fly, å ta taxi inn til byen. Køer, køer og atter køer, og taxisjåfører som har problemer med å forstå hva du sier.

Mexico City, Mexico
De grønne og hvite VW Beetle-taxiene i Mexicos hovedstad er kanskje blant verdens søteste, men taxituren kan bli alt annet enn en positiv opplevelse. Myndighetene advarer nemlig turister om at enkelte taxisjåfører vil kjøre deg til en minibank, og true deg til å ta ut penger til dem.

Moskva, Russland
Stikker du handa ut for å signalisere at du vil ha skyss, er det stor sjanse for at alt annet enn en taxi stopper for å plukke deg opp, skriver Forbes Traveler. Og er du ikke stødig i russisk, kan turen bli en ubehagelig affære.

image: De verste taxi-sjåførene


Lagos, Nigeria
De gule taxiene i Lagos er billige og finnes overalt, men vær forsiktig! Bestikkelser, utpressing og tyveri er vanlig, i følge Forbes Traveler.

Bangkok, Thailand
Taxiene i Bangkok er det ikke noe i veien med, men desverre er det trafikken som skaper problemer i denne byen. Biler og trafikkaos over alt kan gjøre taxituren ganske lang og ubehagelig.

Napoli, Italia
Aggressiv kjørestil er vanlig i Italia, og spesielt i Napoli. Er det for mye trafikk hender det taxisjåførene tyr til fortauet for å komme fortest mulig fram.

Caracas, Venezuela
Caracas har et utbredt pirattaxi-system, der førerne har klistret en hvit lapp i frontruta med ordet 'TAXI'. Hold deg heller til de hvite, offisielle taxiene i byen.

Sao Paulo, Brasil
Metropolen Sao Paulo rommer nær 30 millioner mennesker, og det betyr trafikkaos og folk over alt. Skal du ta taxi bør du ha god tid.

Manila, Fillipinene
Her er det vanlig at taxisjåførene ikke setter på takstameteret, men gir deg i stedet en kunstig høy pris for turen. Uheldigvis er det mange turister som ender i en lei krangel på grunn av dette. Løsningen er å kreve at sjåføren setter på takstameteret før du setter deg i bilen. Gjør han ikke det, vel en annen taxi.

Kilde: Forbes Traveler


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!