De verste flyplassene å sove på

Er flyet forsinket? Her vil du ikke overnatte.

HER VIL DU IKKE SOVE: Ninoy Aquino International Airport, Terminal 1. Foto: Wikimedia
HER VIL DU IKKE SOVE: Ninoy Aquino International Airport, Terminal 1. Foto: Wikimedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes en mengde kåringer, deriblant de beste og de verste flyplassene. Denne gangen er det The Budget Traveller's Guide to Sleeping in Airports som har offentliggjort sin topp ti liste av verdens verste flyplasser å sove på, ifølge check-in.dk

The Guide to Sleeping in Airports lesere har kåret flyplassene hvor de minst har lyst å overnatte. Spørreundersøkelser på nettsiden, Facebook-kommentarer, informasjon fra flyplassene og de reisendes flyplassanmeldelser ligger bak kåringen.

Flyplassene har blitt kåret til de minst populære på grunn av bekymringer rundt sikkerhet, mangel på komfortable seter, uhøflig betjening, fiendtlig innstilte sikkerhetsvakter, dårlige fasiliteter, få eller ingenting å drive med, bestikkelser, utkasting eller generelt bare problemer ved å være på flyplassen, ifølge nettsiden.

>>> Hong Kong er verdens beste flyplass. Se lista!

Og «vinneren» er ...

Flyplassen Ninoy Aquino International Airport, Terminal 1 (NAIA), som ligger i Manila på Filippinene, får den tvilsomme æren å være den verste flyplassen å overnatte på.

Grunnen til at denne flyplassen ble kåret til den verste, er blant annet at du må stå i flere lange køer. Terminal 1 er den eldste delen av flyplassen og skal være i svært dårlig stand, ifølge nettsiden. Etter å fått mye mediekritikk tidligere i år, lovde flyplassens tjenestemenn at de skulle ta tak i problemet og vaske Terminal 1's toaletter, samt tilby rennende vann og såpe - noe som sier litt om standarden.

Leserne mener at du bare kan glemme å sove her, rett og slett fordi ikke kommer til å tørre å lukke øynene dine. Her skal det visstnok være alt fra behov for bestikkelser til tyveri.

– Jeg har vært på mange flyplasser og har overnattet på noen av dem, men ingenting kan sammenlignes med opplevelsen jeg hadde på NAIA. Kort fortalt er det fryktelig bortkastet tid og du bør passe godt på verdisakene dine. Jeg vil anbefale utenlandske reisende å unngå denne flyplassen, da mengden av korrupsjon og bestikkelser er overveldende, sier «Shizumasa» til sleepinginairports.net.

Se hele listen her:

De ti verste flyplassene å sove på

 • Ninoy Aquino International Airport,Terminal 1 (Manilla)
 • Paris Beauvais
 • Reykjavik Keflavik
 • Bergamo Orio Al Serio
 • Kiev Airport
 • Fankfurt Hahn
 • London Luton
 • Pisa
 • Paris Charles de Gaulle
 • Los Angeles
 • Europeiske flyplasser du bør unngå

  På andreplass ligger flyplassen Paris Beauvais, mens Reykjaviks flyplass Keflavik får tredjeplassen.

  Paris Beauvais er en middels stor lufthavn, som ligger cirka 85 kilometer unna Paris. Grunnen til at flyplassen havner på andreplass er at den holder stengt mellom 23.30 og 06.30, og flypassasjerer vil garantert bli kastet ut. Lesere som har overnattet her har sovet mellom skyvedører, i nærliggende telefonkiosker, på do eller ute i naturen. Dersom det er første gang du overnatter på en flyplass, bør du sterkt revurdere dette, ifølge nettsiden.

  Grunnen til at flyplassen Keflavík International Airport havner på tredjeplass, er lite gjestfrihet overfor flyplass-sovere. Ettersom Islands vulkanutbrudd ofte tvinger folk til å ufrivillig overnatte på flyplassen, burde Keflavík være mer forståelsefulle til dette, er lesernes begrunnelse. Nå kan det diskuteres hvorvidt dette egentlig forekommer ofte, men flyplassen har også flere skilt som advarer folk mot å overnatte.

  Les også: Her er de mest punktlige flyplassene

  Det finnes nok verre, men ...

  Sleepinginairports.net påpeker at denne listen bærer preg å være veldig europeisk rettet, ettersom det er der hvor de reisende har overnattet mest. Nettsiden tviler ikke på at det finnes verre flyplasser enn i listen over, men påpeker at det ikke er vits i å skrive om dem dersom leserne uansett ikke har planer om å reise dit.

  Nettsiden har eksistert siden 1996, og er som navnet sier laget for reisende som planlegger å overnatte på flyplasser.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer