De verste ferieantrekkene

Sokker i sandaler, speedos på utrente menn og g-streng på hengerumpe.

Noen mener disse badeklærne er ugreie uansett, andre mener de er ok hvis man er veltrent som disse... Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Noen mener disse badeklærne er ugreie uansett, andre mener de er ok hvis man er veltrent som disse... Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva pakker du i kofferten når du skal ut på tur? Speedoen? Rumpetasken? Den litt for trange hawaiiskjorten?

Det er ikke bare bare å pakke til ferien. Det kan være vrient å planlegge antrekkene du trenger, og skal du på solferie, da vil du gjerne at klærne er litt luftige og behagelige.

Smarte pakketips

Vi nordmenn er ikke kjent for å være det mest fikse folkeslaget. Men, vi er ikke de verste i klassen, heller. I en nylig undersøkelse der reisenettsiden Zoover spurte 16.000 europeere hvilket folkeslag som kler seg verst i ferien, kom briter og tyskere dårligst ut. De fikk hhv. 25 og 23 prosent av stemmene. Vinneren var sveitsere, som bare fikk én prosent av stemmene.

Det klassiske ferieantrekket er shorts, en t-skjorte, joggesko eller sandaler (kanskje med sokker i), solbriller i snor rundt halsen, caps, kamera og kanskje også en rumpetaske rundt magen. Det er selvsagt viktig å kle seg praktisk når man er på ferie, men det går an å tenke litt stil, også.

Se hvilken bikini DinSide-leserne mente var finest

Tvilsomme ferieantrekk

Her er en uhøytidelig liste av ferieantrekkene redaksjonsmedlemmene i Aller Internett mener du kanskje bør tenke deg om to ganger før du velger.

Speedo

Er speedo på menn ok? (Avsluttet)
Nei, alle menn kler bedre vanlig badeshorts(69%)
Ja, synes det er et helt legitimt badeantrekk(16%)
Ja, hvis de er veltrente nok(15%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Stringbikini

Er det ok for damer å gå med stringbikini? (Avsluttet)
Ja, hvis de har spretten nok bakende(57%)
Nei, det er alltid penere med en dekkende bikinibukse(31%)
Jeg synes alle kvinner kler det(12%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger. • Speedo: Et glimt av "bikinilinjen" (den fraværende) og rumpeskalken til den noget velfødde strandløven på solsengen ved siden av kan vi være foruten. Unntaket er om du er aktiv svømmer, selvsagt.
 • Korte shorts på menn: For mye lår er ingen god ting. Shortsen bør stoppe nærmere knærne enn familiejuvelene. (Unntaket er kanskje veltrente brasilianere og James Bond.)
 • Stringbikini: Hvis du har snerten nok rumpe så la gå, men du verden så mange stringdamer som IKKE har det. Og apropos bikini – har man digre (silikon)pupper bør man sørge for å ha mer inni bikinien enn utenpå.
 • Saltrandspupper: Det som skjer hvis du drar toppen rett over den våte bikinitoppen. Når det endelig tørker, har du saltflekker på brystpartiet. Skift til en annen bikinitopp eller bh, eller vent med å kle på deg til bikinitoppen er tørr.
 • Hawaiiskjorte: Ikke stilig, ikke kult, og heller ikke morsomt - uansett om du er på Hawaii eller ikke.
 • Rumpetaske: Kjekt å ha kontroll på verdisakene, men rumpetaske er bare ikke lekkert. Særlig ikke hvis du går med den på magen.
 • Pengeveske rundt halsen: Greit hvis du gjemmer den under klærne og den er usynlig, men å ha den hengende utenpå klærne ser ganske rart ut.
 • Man U-skjorte i Liverpool: Hvis du ikke har lyst til å ommøblere ansiktet ditt.
 • Sokker i sandaler: Poenget med sandaler er liksom at du skal få luftet tærne, da.
 • Crocs: Et lett ferieantrekk ser helt rart ut når det avsluttes av to klumpete gummiklatter på beina.
 • Solbrille clip ons: Du slipper riktignok å kjøpe solbriller med styrke hvis du trenger det, men det ser uansett ganske fjernt ut.
 • Solskygge: Vi snakker her om det som ligner på caps uten selve toppen som dekker håret. Ja, det er viktig å beskytte ansiktet mot sola, men sats heller på en vanlig caps.
 • Baris utenfor strandområdet: Bar overkropp er ok på stranda og ved bassenget. Men ikke i hotellresepsjonen, på kafé eller bar.
 • Grilldress: Uansett hvor du befinner deg, på Larkollen camping eller Amfi del Mar på Gran Canaria. En grilldress gjør deg ingen tjenester - stilmessig eller på andre måter.
 • Turist t-skjorte: Alle sier at kjøpet var ironisk. Det ironiske er at det slett ikke er ironisk. Bare teit.
 • For trange klær: Dette gjelder generelt også, men særlig på ferie. For trang shorts/t-skjorte/badedrakt etc. får deg ikke til å se slankere ut. Tvert om.
 • Safarilook på storbyferie: Safariklær fra topp til tå er OK, det ... når du faktisk er på safari.
 • Allværsjakke i storbyen: Praktisk for tur i skog og mark, men ikke spesielt stilig. Ta heller med en stor paraply.

Har du noen forslag til ferieantrekk du mener er lite stilige? Er du uenig i noen av punktene? Skriv i debattforumet!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer