De "ukjente" storbyene du flyr direkte til

Se hvilke mindre kjente byer du kan reise til i høst.

Fra Den lange gaten i Gdansk. Foto: Wikimedia
Fra Den lange gaten i Gdansk. Foto: Wikimedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du allerede besøkt London, Paris, Praha og København flerfoldige ganger? Ser du etter andre byer å utforske? Det finnes helt sikker noen som frister - og som du kan fly til direkte fra Norge.

Beograd
Har du allerede vært i Tallinn, Riga og Krakow? Lyst til å prøve en annen øst-europeisk by? Norwegian flyr direkte til Beograd i Serbia fra Oslo. Byen ligger der elvene Donau og Sava møtes, og et elvecruise er en fin måte å oppleve Beograd på.
På nett: Beograds offisielle turistnettside

Bordeaux
Denne franske byen er kanskje ingen storby med sine rundt 250.000 innbyggere, men er du glad i fransk mat og vin, er denne byen et fint valg. Den står forøvrig på verdensarvlisten til Unesco og er full av vakre gamle bygninger. Det arrangeres drøssevis av ekskursjoner til vingårder og vinslott litt utenfor byen. Norwegian flyr til Bordeaux fra Oslo.
På nett: Bordeaux Tourisme

Bremen
Denne vakre hanseaterbyen er mest kjent for bytorget, som regnes som et av Tysklands fineste. Her troner det flotte gotiske rådhuset med renessansefasade. Bremen huser Tyskland nest mest besøkte museum, Universum. Du kan fly direkte til Bremen fra Torp og Haugesund.
På nett: Bremen Tourismus

Fra Den lange gaten i Gdansk. Foto: Wikimedia
Fra Den lange gaten i Gdansk. Foto: Wikimedia Vis mer


Gdansk
Denne polske havnebyen er også et fint alternativ for deg som vil utforske mer av Øst-Europa. Imponerende arkitektur fra hansatiden preger byen, spesielt langs gågaten som strekker seg langs Ulica Dluga (Den lange gaten) og Dlugi Targ (Det lange markedet). Norwegian flyr direkte til Gdansk fra Oslo.
På nett: Gdansks offisielle turistnettside

Manchester
Denne ruten vet sikkert alle Man U-fans om allerede - men til alle andre, SAS flyr direkte til Manchester fra Oslo. Manchester er en av Storbritannias største byer, og du finner nesten like bra shoppingmuligheter her som i London. Prisnivået på mat og drikke er dessuten hakket lavere enn i hovedstaden.
På nett: Visit Manchester

Fra Liverpool. Foto: Britain on View
Fra Liverpool. Foto: Britain on View Vis mer


Liverpool
Ryanairs direkterute fra Torp til Liverpool er nok også oppdaget av fotballfans. Men i likhet med Manchester er Liverpool en fin by å besøke også for dem som ikke er spesielt fotballinteresserte. Dette er selvsagt The Beatles' hjemby, og du kan bli med på en guidet beatlestur. men det er mye annet å finne på i byen. Du finner ti tips til Liverpool her.
På nett: Visit Liverpool

Newcastle
Newcastle er en tredje britisk by du kanskje ikke har besøkt ennå. Også denne byen er mer enn fotball. I byen ligger et gigantisk shoppingsenter, MetroCentre, som faktisk er Europas største. Flere tips til Newcastle finner du her. Ryanair flyr hit fra Rygge.
På nett: Visit Newcastle Gateshead

Fra Ciutad de las Artes y las Ciencias i Valencia. Foto: Wikimedia
Fra Ciutad de las Artes y las Ciencias i Valencia. Foto: Wikimedia Vis mer


Valencia
Digger du Barcelona? Da vil du antagelig like Valencia også. Den spanske kystbyen satser stort på kunst og kultur - men er vel så kjent for sitt fotballag. Byen er full av historiske bygninger, men ved elvebredden til Turia har det vokst frem en moderne bydel - Ciutad de las Artes y las Ciencias, der arkitekter har fått boltre seg på 350.000 kvm.
På nett: Valencias offisielle turistnettside