SYDNEY: I DinSide Reises Reiseguide finner du ikke bare tips om hvilke strender som gjelder, men også om hva som rører seg i byene. <br />
<I>Foto: Kirsti van Hoegee</I>
SYDNEY: I DinSide Reises Reiseguide finner du ikke bare tips om hvilke strender som gjelder, men også om hva som rører seg i byene.
Foto: Kirsti van HoegeeVis mer

De tusen drømmers land

I Reiseguiden finner du lesernes egne reisetips. Australia er bare ett av mange land du kan lese om.

Vil du selv prøve deg som reiseskribent kan du gjøre det i Reiseguiden.

- Spenningen var nesten uutholdelig da jeg endelig hadde australsk jord under føttene. Det første jeg gjorde var å løpe ut av flyplassterminalen for å se alle de tropiske fuglene jeg hadde sett på TV. Jeg så til min store glede at det var en mengde undulater som fløy fritt under taket¸ og ropte ut: "Budgies!" som jo betyr undulater". Dette viste seg å være helt vanlig gråspurv, skriver Marie Torp entusiastisk i DinSide Reises Reiseguide.

Action Satisfaction

I Reiseguiden kan du bla gjennom australiafarernes egne tips. Hvor bør du dra? Hvor finner du de råeste opplevelsene? Solveig forteller fra Heron Island.

- Se opp¸ kanskje kommer det en liten revehai svømmende forbi. Undertegnedes haiskrekk forsvant momentant ved synet av de elegante haiene som bokstavelig talt svømte mellom bena våre, skriver hun.

Hvordan du kommer deg til Solveigs dykke- og snorkleparadis?

- Øya som ligger 70 km. fra Gladstone¸ Queensland, kan nås med båt på en tur som tar to timer. Heron Island har blitt erklært som et vernet område¸ men der er muligheter for overnatting på resorter som er bygd på øya. Rommene spenner fra luksus til ganske basiske. Alle måltider er inkludert i prisen, opplyser hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klar for mer action?

- Queenstown ligger langt sør på øya og er et sted for dem med adrenalinlyst og lopper i blodet. Her kan du gjøre 100 forskjellige ting og garantert få kick av alle. Jeg for min del hoppet i fallskjerm for første gang, skriver Linda i sitt innlegg.

Den som jakter på gode strender bør også ta seg en titt inn på Reiseguiden. Hør bare:

- Whitehaven Beach fortjener sitt navn. Dette er pudderstrand så hvit som jeg aldri før har sett¸ og med krystallklart vann hvor en kunne se bunnen i. Stranden er cirka 9 kilometer lang. Siden det ikke er noen fastboende her og lite turister¸ hersker det en nydelig atmosfære. Dette er en strand som gjør inntrykk på en, skriver Mette i et innlegg.

Australsk vennlighet

Det handler ikke bare om destinasjoner og praktiske tips i Reiseguiden. Mange forteller også litt om folkelivet.

- Den australske kultur består av mangfold av forskjellige nasjoner. De fleste land i verden er representert i Australia, noe som gjør at man kan få en smak av forskjellige kulturer. Australske mennesker er veldig vennlige og hjelpsomme, skriver Jimmy som har studert down under.

Australia og New Zealand er kanskje det landet som har flest overstrømmende positive innlegg i Reiseguiden:

- Australia er landet som mer enn svarte til forventningene, slår Reidun fast.

Mer fra Reiseguiden

Les mer om lesernes egne opplevelser i disse artiklene.

  • Til Langtvekkistan med DinSides lesere

  • Lesernes Londontips

  • Favoritter i Thailand
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.
    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her.