De tok Olavs nettbrett på T-banen

- Det gikk så utrolig fort.

Olav Alexander Mjelde ble frastjålet nettbrettet på T-banen i Roma. Heldigvis oppdaget han det med én gang, og historien endte godt. Foto: Privat
Olav Alexander Mjelde ble frastjålet nettbrettet på T-banen i Roma. Heldigvis oppdaget han det med én gang, og historien endte godt. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olav Alexander Mjelde ble utsatt for lommetyveri på T-banen i Roma. Heldigvis oppdaget han det etter kort tid, og fikk det stjålne nettbrettet tilbake.

– Det gikk så utrolig fort, jeg tror det bare gikk et halv minutt fra jeg oppdaget at nettbrett var borte til jeg hadde fått det tilbake, sier Olav Alexander til DinSide.

Les også: Sidemannen din kan være en tyv

Her kan du se de ti vanligste svindeltriksene du kan utsettes for

– Tenkte jeg ville merke det

Olav Alexander Mjelde var på ferie i sommer da han ble utsatt for lommetyveri på T-banen i Roma.

– Vi hadde blitt advart mot lommetyver i Roma, spesielt rundt stasjonen, men tenkte at siden nettbrettet såvidt gikk ned i lommen, ville jeg merke det dersom noen forsøkte å stjele det, sier Olav Alexander.

Det gjorde han ikke. Han kjente ikke at noen tok det opp fra baklommen hans, men han oppdaget ganske raskt at nettbrettet var borte.

Merket at lommen var tom

Olav Alexander hadde med seg et 7-tommers nettbrett på ferien i Roma. Han hadde lastet ned en guide til storbyen, og hadde derfor med seg nettbrettet rundt - som en guide.

– Det gikk fint de første tre dagene, sier Olav Alexander. Den fjerde dagen, på vei inn i metroen, var det en som skubbet meg bakfra. Jeg ville ikke stå i veien, så jeg fokuserte på å komme meg inn på metroen snarest mulig, forteller Olav Alexander til DinSide.

Straks inne på metroen skulle han ta et skritt, og da merket han med en gang at nettbrettet var borte.

– Siden det var såpass stort, så merket jeg med en gang at det var borte. Jeg sa til kjæresten min: Noen har stjålet nettbrettet, ring til nettbrettet, forteller Olav Alexander - med den tanken at de skulle høre hvor det ringte.

Han stilte seg i døren på banen, og kikket ut for å se om det var noen som løp, men der så han ingen, så da tenkte han at tyven må være inne på banen.

– Jeg så på folkene inne på banen, og det var bare én som jeg ikke hadde sett på vei inn i banen - så jeg tenkte med en gang at det må være henne. "Jeg tror hun stjal den", ropte jeg, samtidig som at jeg pekte på en dame som stod der med en baby festet på seg. En lokal mann sa noe på italiensk til henne, vi antar det var stygge ord. Hun ble skremt og enten så slapp hun nettbrettet, eller så mistet hun det i bakken, og vi plukket det opp, forteller Olav Alexander.

Det som overasket Olav Alexander mest, var hvor fort alt gikk.

– Det gikk bra, vi lo jo bare av hendelsen, at det gikk greit. Det hele gikk så utrolig fort. Fra jeg merket at det var borte og til hun mistet nettbrettet, tror jeg det bare gikk et halvt minutt, forteller han.

Olav sier at det bare var flaks at han oppdaget det så raskt, og at han nok ikke hadde oppdaget det like raskt dersom det hadde vært snakk om en mindre mobiltelefon eller en lommebok - grunnen til at han merket det så raskt, var jo at det var en såpass stor gjenstand.

– Og hadde jeg ikke merket det med en gang, hadde jeg jo heller ikke oppdaget hvem som tok det, sier han.

Etter tyveriopplevelsen lot han nettbrettet få nytt tilholdssted - i vesken til reisefølget sitt.

– Jeg var i den tro at jeg klarte å passe på det jeg hadde i lommen, spesielt med tanke på at det var et Samsung 7-tommers nettbrett. Jeg tenkte at når jeg så vidt får det ned i lommen, må det logisk nok være vanskelig å stjele. Men altså: Den gang ei, skulle det vise seg, forteller Olav Alexander.

Smart til mobilen: Track & Protect tar bilde av tyven

De verste storbyene

Ifølge informasjonssjef Jack Frostad i If, er det fortsatt Norge som topper tyveristatistikken, med Spania på en klar annenplass.

– Når det gjelder Norge er det fortsatt Oslo som leder, og det er veldig mye mobiltelefoner og solbriller som blir stjålet. For Spania sitt vedkommende er Barcelona storbyen som fortsatt er hjemsøkt av tyver, men når det er sagt, er det ungdommer på typiske feriesteder som Magaluf som oftes blir rammet. Ferieområdene i Bulgaria har også vist seg å være et yndet sted for tyvene, for eksempel Sunny Beach, sier Frostad i If til DinSide.

Ifølge Frostad er det ingen markant økning i tyveri av nettbrett. Disse blir oftest meldt stjålet i forbindelse med innbrudd på hotell/leiligheter og under transport.