De tåpeligste flyreglene

Irriterer DU deg over alle de merkelige reglene på en flyplass og i fly? Her ser du de dummeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klaging og syting det er vi kanskje gode på her i landet, men det kan jo tross alt ha noe med at vi forventer mye av hverandre. Det trenger ikke nødvendigvis være så ille. Men, vi skal klage litt ekstra, for har du ikke irritert deg grønn over de mange idiotiske reglene det er på flyplasser og i selve flyet? Vi har plukket ut de dummeste og minst gjennomtenkte reglene.

Les også:
Hva tåler et fly?

Under ser du reglene som bare er til bryderi:

Flyplasser og flyselskapenes regler kan få det til å klikke for en hver som er litt stresset. Foto: Bob Smith
Flyplasser og flyselskapenes regler kan få det til å klikke for en hver som er litt stresset. Foto: Bob Smith Vis mer


MATPAKKEFORBUD:

Sterling har faktisk matpakkeforbud på sine flygninger. Dette er jo rett og slett latterlig. Når de ikke serverer mat som er inkludert i prisen kan de heller ikke forvente at folk skal betale 45 kroner for en kjip sandwich på flyet. Det er for pokker ingen flygende restaurant. Det hadde tatt seg ut om NSB og Sporveien hadde nektet deg en matpakke på sine ruter. JA, fly er det samme som tog og buss - de frakter mennesker fra A til B. Eneste forskjellen er at pilotene tjener langt mer.

"VÅPEN":

Hvorfor får du ikke ha med neglsakser, neglfiler osv igjennom sikkerhetskontrollen, når du så lett som bare det kan skaffe deg fullt bestikk innenfor sikkerhetskontrollen når du bestiller mat. I tillegg til dette er det et utall produkter du kan kjøpe innenfor sikkerhetskontrollen som faktisk lar seg omdanne og bruke til våpen. Les mer i vår kommentar under, for å se hva du faktisk kan få tak i på en flyplass.


VEKT:

Flyselskapene er veldig opptatt av at man ikke skal ha med for mye vekt i bagasjen. Flere av våre lesere poengterer at dette er blodig urettferdig sett i forhold til passasjerenes størrelse. En person som veier 130 kg og som har med seg 20 kg bagasje reiser da med 150 kg i totalvekt. En person på 55 kg som har med seg 20 kg bagasje har en totalvekt på 75 kg og betaler like mye for en billett som personen med dobbelt så tung totalvekt. Men hva hvis den siste personen har med seg 10 kg for mye i bagasje? Da må denne personen betale dyrt for de ekstra kiloene han har. Allikevel er ikke totalvekten på mer enn 85 kg. Dette er da altså 65 kilo mindre enn totalvekten til personen som har en totalvekt på 150 kg. Er det da rettferdig at flybilletten din plutselig koster mye mer når en som har en totalvekt langt over din egen betaler mye mindre?

Bomber eller væske. Snart bør det bli slutt på mye av flyplasshysteriet. Foto: Per Ervland
Bomber eller væske. Snart bør det bli slutt på mye av flyplasshysteriet. Foto: Per Ervland Vis mer


MAKS HÅNDBAGASJE:

Hva er vitsen med dette, når du kan kjøpe med deg så mye tunge vinflasker, parfymeflasker, glassuvenirer, klær og sjokolade som du vil når du har gått gjennom sikkerhetskontrollen? Ja, du kan i utgangspunktet droppe bagasje og handle hele feriegarderoben din i butikkene på Gardermoen. Hei, hvorfor ikke slenge på en koffert. Dette er det OGSÅ muligheter for å få kjøpt på enkelte flyplasser. Neste gang vi reiser lar vi alt være hjemme, handler en megakoffert som vi stapper med 48 kg klær og alskens rask, kjøper en sekk og har 12 kg håndbagasje. Da ender vi med totalt 60 kg bagasje vi kjøpte etter sikkerhetskontroll. Så kan resten av bermen betale overvekt på de to kiloene de hadde over tillatt bagasje. Og logikken er???

VÆSKEREGLER:

Kun én desiliter av hver væske gjennom sikkerhetskontrollen er en utrolig tåpelig regel. Endelig ser det ut til at man har skjønt at dette er et unødig sikkerhetstiltak, for både EU og USA har nå firt litt på kravene. Totalt har du altså da lov til å ta med deg én liter væske. Hva hvis ti Al Qaida-medlemmer tar med seg hver sin liter med noe høyeksplosivt og blander dette? Har det da hjulpet med disse sikkerhetsreglene? La oss en gang for alle bli kvitt den dustete regelen med for mye væske, så kan sikkerhetspersonalet konsentrere seg om VIRKELIG farlige ting.

RULLGARDIN:

Hvorfor må man ta opp rullgardinene ved vinduet under landing. Disse må jo ikke være opp når man tar av? Er det så piloten skal få sjekket dødvinkelen? Nei, dette skjønner vi ingenting av.

ELEKTRONISK UTSTYR:

Hvis det hadde vært farlig å ha elektronisk utstyr på under take-off og landing, tror du ikke flyvertinnene hadde flydd frenetisk rundt for å forsikre seg om at ingen hadde elektroniske apparater på? Nei, dette er nok en dusteregel som de ennå ikke har avskaffet. Selv om du åpenlyst sender sms rett før flyet taxer ut på rullebanen og crewet går forbi gidder de knapt sette øynene på deg.

BOMBE!!!:

Hvorfor er det ikke lov å si bombe på en flyplass? Hadde jeg vært terrorist med bombebelte rundt magen ville jeg i det minste IKKE proklamert det ved å si noe om denne bomben. Bare det å si ordet på en flyplass har jo mer eller mindre blitt et tydelig tegn på at du i hvert fall IKKE har en bombe på deg. Fri oss fra dumskapen umiddelbart!

PASSKONTROLL:

Pass i seg selv er en fin ting, men passkontroll på flyplasser er jo virkelig en latterlig historie. Mange passbilder likner over hodet ikke på den virkelige utgaven av personen. Kanskje har du farget håret, kanskje har du tatt vekk eller fått skjegg eller du har knekt nesa på de åtte årene du har hatt passet. Poenget er at bildene svært sjelden likner på personen. De som sjekker passet ditt er vel heller ikke trent i ansiktsgjenkjenning? Har noen av dere blitt stoppet i passkontroll fordi passet ikke har liknet? Gi oss beskjed, for det hører nok til blant sjeldenhetene. Du kan være sikker på at det er vanskeligere å komme inn på et middels bra utested med falsk legitimasjon enn det er å reise på din brors pass.

LAP TOP:

I sikkerhetskontrollen må du alltid ta ut lap-topen fra sekken når den skal til gjennomlysing. Og hvilken nytte gjør dette? Alle andre sekker og bager kan gjennomlyses og PC-bager er da ikke laget av noe annet materiale enn andre bager? Nok en ting vi ikke skjønner noe som helst av.

AUTOMATISK INNSJEKKING:

Ok, automatisk innsjekking er faktisk knallbra, men ingenting er perfekt. Hvorfor er det sånn at når større grupper har bestilt billetter på samme referansenummer må man sjekke inn ved innsjekkingsskranken. Dette er utrolig irriterende når du har ventet lenge på at en automat skal bli ledig, og du finner ut at dere ikke kan sjekke inn sammen og få seter ved siden av hverandre, likevel. Da er det bare å stille seg i neste kø, for den vanlige innsjekkingen. BURN!

Kanskje er DinSides journalister småteite som ikke skjønner noe av dette. Men vi skjønner såpass at alt kunne vært langt mer effektivt hvis man hadde litt gangsyn og var litt fleksibel i en næring som har gått langt over skaftet når det gjelder sikkerhetshysteri.

Er det noe du irriterer deg over? Si din mening i vårt debattforum.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!