De største i Tyskland

De største og mest kjente julemarkedene i Tyskland trekker turister helt fra andre siden av Atlanterhavet. Her er noen av godbitene:


Kjært barn har mange navn – og det gjelder også for de tyske julemarkedene. De kalles ”Weihnachtsmarkt”, ”Christkindlesmarkt” eller ”Striezelmarkt”, avhengig av geografisk plassering og tradisjon. De tyske julemarkedene varer stort sett en hel måned; i motsetning til markedene her hjemme som holder seg til en og annen helg.

Julemarked i Dresden.
Foto: DWT/Dittrich Foto: DWT/Dittrich Vis mer


Dresden

Når: 25. november til 24. desember.

Tysklands eldste julemarked er det såkalte ”Striezelmarkt”, som skriver seg helt tilbake til 1434. Årets marked er det 570. i rekken, og hit kommer cirka 250 utstillere og håndverkere for å selge sine varer. Et av høydepunktene er julekakefesten andre søndag i advent. Da serveres det en kjempesvær julekake på 3.000 kg, som snittes opp med en 12 kilo og 160 centimeter stor kniv. Årets festblir 4. desember.

Mer informasjon: Dresden Turistinformasjon

Markedsbod i Nürnberg.
Foto: Uli Kowatsch/christkindlesmarkt.de Foto: Uli Kowatsch/christkindlesmarkt.de Vis mer


Nürnberg

Når: 26. november til 24. desember.

Ikke like gammelt som julemarkedet i Dresden, men tradisjonen i Nürnberg har også en anselig alder. Historikere har sporet det tilbake til 1628, og det er en brukbar alder for et julemarked, får man si. Markedet her får visitt av to millioner besøkende årlig.

Mer informasjon: Nürnberg julemarkeds nettsider.

Lübeck

Når: 22. november til 20. desember.

Julemarkedet i Lübeck er også tradisjonsrikt, og når du i tillegg kan kjøpe julemarsipanen her - og få marsipan slik den virkelig skal smake - så er det kanskje vel verdt et besøk. Her bygges det også opp en spesiell eventyrskog til glede for barna, hvor de kan besøke Snøhvit og de syv dvergene og andre eventyrskikkelser.

Mer informasjon: Lübeck julemarkeds nettsider

München

Når: 26. november til 24. desember.

München kan å holde fester, det viserde vel egentlig under oktoberfesten hvert år. Men også julemarkedet her er blant de mer kjente i Tyskland. 140 markedsboder spredt utover Marienplatz skaper julestemning for små og store. Münchens julemarked er kjent for sitt "krybbemarked" hvor kunstferdige miniatyrkrybber står på utstilling.

Mer informasjon: München turistinformasjon

Frankfurt

Når: 24. november til 22. desember.

Frankfurts julemarked får besøk av rundt tre millioner besøkende, og det er såvidt populært at det har blitt kopiert og arrangeres i Storbritannia hvert år. 200 markedsboder, konserter og mat.

Mer informasjon: Frankfurts turistinformasjon

Stuttgart

Når: 26. november til 23. desember.

Hit kommer det rundt 200 utstillere og tre millioner besøkende hvert år. Her er også eventyrland for barna, nostalgiske karuseller, skøytebane og annen moro.

Mer informasjon: Stuttgart Julemarkeds nettsider.

Berlin/Gedächtniskirche

Når: 22. november til 26. desember.

Det arrangeres drøye 50 julemarkeder i og rundt Berlin i adventstiden, men det største og mest besøkte er vel markedet ved Gedächtniskirche. Hit kommer rundt 4 millioner besøkende hvert år, men dette er et julemarked for storbymenneskene. Jakter du på tradisjonsrike julemarked, er ikke dette tingen.

Mer informasjon: Berlin turistinformasjon.

>> Julemarkeder i Sverige og Danmark
>> Tilbake til hovedartikkelen