De siste fotballreisene

Vikingene inntar de britiske øyer nok en gang. Nå er det ikke Harald Hardråde på plyndringstokt lenger, men heller Ola Nordmann på fotballtokt. Vi gir deg prisene på resten av sesongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Mangler du julegaveideer kan du vurdere å gi bort en fotballtur, dersom noen av de du er glad i har interessen. Du kan gjøre mange gode kjøp, og er du ikke så nøye på hvilket stadion du setter rompa di ned på, kan du få se drømmelaget ditt til en rimelig pris.

Dyre billetter

Dersom du er av dem som holder med de virkelig store og populære lagene i Premier League, og vil se dem på deres respektive hjemmearenaer, kan turen bli dyr. Storkampene tømmer bankkontoen din, og ja, vi forstår at disse kampene er ekstra spennende å se. Men tenker du litt økonomisk kan du spare masse penger på å se ditt favorittlag spille mot mindre populære lag.

Henry Jovik i Londontown, som blant annet selger fotballreiser, forteller at det kan være vanskelig å finne billetter uten å gå via reiseoperatørene.

- Ofte trenger man å kjenne noen for å få tak i billetter, og for å få billetter gjennom klubbene selv. Det er slik vi får tak i billettene, forteller han.

Det er imidlertid også mulig å fikse hele opplegget selv. Tips om det finner du i denne artikkelen fra 2001.

Ivrige supportere. Foto: Michal Zacharzewski
Ivrige supportere. Foto: Michal Zacharzewski Vis mer


Vi har sammenliknet priser fra fem operatører, og sett på hva man får hos de forskjellige aktørerene, og til hvilken pris. Det er mange forskjeller i hva de tilbyr, så skal du på tur bør du bruke litt tid på å sette deg inn i hva pakkene inneholder.

Vi har testet tilbud fra disse turoperatørene:

 • Londontown
 • ABC-reiser
 • Reiseshop
 • Fotballreiser
 • Matchday

  Så langt det har gått har vi prøvd å finne pakketilbud som er mest mulig like, men ikke alle hadde pakketurer tilgjengelig til de samme kampene.

  Billigere billetter - farlige billetter?

  De smarteste kjøpene gjør du hvis du ikke er så nøye med å se kampen på Old Trafford, Stamford Bridge eller Anfield Road. Ser du laget ditt på hjemmearenaene til de mindre lagene kan turen din bli langt billigere, selv om de ofte setter opp prisene når storlagene er på besøk.

  - Det er helt klart mye billigere å se Manchester United spille mot Fulham i London, enn å se den tilsvarende kampen på Old Trafford. Selv har jeg gjort denne varianten flere ganger, og vi får jo likevel sett favorittlaget spille, sier Jovik.

  Jovik forteller at det ofte er mye penger å spare på dette. Dette handler selvfølgelig om at disse lagene ikke har den samme publikumspågangen som de større klubbene har.

  Dersom du velger denne typen løsning må du være obs på at det ikke nødvendigvis er like lurt å heie for mye på bortelaget, som etter sigende er ditt eget lag. Alle turoperatørene får kun billetter på hjemmelagets seksjoner, og advarer derfor mot å være for oppildnet når bortelaget scorer, og også mot å ha for mye supporterutstyr som ikke samsvarer med hjemmelaget.

  Undertegnede har selv gjort dette, og til og med stått med fullt norsk supporterutstyr midt i klyngen av syngende skotske supportere uten å merke noen som helst fiendtlighet. Møter man på de rette folkene er det ikke måte på hvor imøtekommende man er når fotballen står i sentrum. Det hjelper også på at laget ditt taper 2-1 dersom du er på fiendtlig territorium. Norge - Skottland 1-2 :-)

  I testen har vi valgt å kun ta med fire av de største klubbene. De fleste av operatørene tilbyr turer til alle lag, men da må man ofte gjøre egne forespørsler. Besøk operatørenes nettsider for å finne mer informasjon.

  Les andre saker fra DinSide Reise

  Fotballruten mellom Torp og Newcastle legges ned


  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!