De særeste severdighetene i USA

Med tips fra nettstedet Roadside America, kan bilturen i USA føre deg til attraksjoner du neppe ante fantes.

Begravelsesgolf, verdens største egg og skumle dukker. Langs amerikanske landeveier kan du oppleve mangt og meget som ikke er oppført i tradisjonelle reiseguider. Her er noen eksempler:

Buktalermuseum

Kjent fjes? Reagandukke fra buktalermuseet Vent Haven. Bilde: www.venthavenmuseum.net
Kjent fjes? Reagandukke fra buktalermuseet Vent Haven. Bilde: www.venthavenmuseum.net Vis mer


I Fort Mitchell, Kentucky, kan du besøke Vent Haven. Det er et privat hjemmemuseum dedikert til buktalerkunsten. Gangene er fylt med dukker med løs kjeve, kraftig ansiktsmaling og stirrende øyne. Noen ligner på kjente mennesker mens andre ser typisk buktalerdukke ut. OG alle stirrer på deg ... Alle bortsett fra Hitlerdukken, som er på lager og aldri settes på utstilling.

Golf hos begravelsesagenten

Alle som har sett TV-serien Six feet under har fått med seg bisarre trekk fra amerikansk begravelseskultur. Men merkeligere blir det om du besøker Ahlgrims Funeral Parlor i Illinois. Her kan nemlig besøkende legge ut på en runde minigolf mellom kister og gravstener.

Et gravsted for kreative

Mens vi er inne på dødelighet og udødelighet: På Hope Cemetery i Barre, Vermont, kan du nyte synet av de mest originale gravstøtter og minnesmerker. Ikke så rart - dette er granittens hjemby i USA, og de fleste gravstøtter i granitt i statene kommer fra dette området. På Hope Cemetery kan du for eksempel se gravstøtter i form av biler, fotballer, stoler og andre skulpturer.

Iskremgalskap

Ben & Jerry's er et legendarisk iskremmerke som i Waterbury, Vermont, gir deg adgang til fabrikkbesøk. Ikke så uvanlig i seg selv, men fabrikken har enkelte uvanlige attraksjoner. Smakskirkegården for eksempel. Ben & Jerry's er kjent for evig eksperimentering med merkelige smakskombinasjoner, og hvert år blir åtte til tolv av de som selger dårligst rett og slett likvidert fra smakskartet. Disse blir kandidater for plassering på iskremkirkegården bak fabrikken, til glede for de med sære smaksløker og nostalgisk ishukommelse.

Verdens største egg

Verdens største egg i Winlock. Bilde: www.worldslargestthings.com
Verdens største egg i Winlock. Bilde: www.worldslargestthings.com Vis mer


Slik forestiller vi oss de skrullete attraksjonene langs amerikanske veier. Verdens største ditt og datt. I Winlock, Washington, finner du verdens største egg. Det er drøye 3,5 meter langt og patriotisk dekorert med det amerikanske flaggets rødhvite striper og blåhvite stjerner.

Ekstern lenke:
Hos Roadside America finner du full oversikt sortert etter stat og temaer.

Mer om USA