De særeste pakketurene

Ski på aktive vulkaner? Fly med MIG? Det er grenseløst hvilke opplevelser man kan pakkereise seg til, om man har penger nok. Ja, det trenger ikke koste skjorta heller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om man ikke heter Dennis Tito, og har milliarder nok til å kjøpe den ultimate pakketuren ut i rommet, er det speisa muligheter for den som syns Syden er et langt gjesp og backpacking er et tilbakelagt stadium. Her er pakketurer for særinteresserte.

 • Her finner du nettadresser til de omtalte arrangørene.
 • Grottedykking

  Ordet krystallklart er ikke misbrukt når man snakker om vannet i grottene på Yucatan.
Copyright: NaturEventyr
  Ordet krystallklart er ikke misbrukt når man snakker om vannet i grottene på Yucatan.
  Copyright: NaturEventyr Vis mer
  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Ta en tur til Karibias sveitserost for en av de mest spesielle dykkeopplevelsene i verden. Karibia og Mexico er kjent for sine dykkemuligheter, og inne på Yucatanhalvøya kan du dykke i grotter med ferskvann og saltvann i samme grotte. Noen av grottene er 7-8 kilometer lange, men på disse turene drar man ikke lenger inn enn at man ser lys. Du kan imidlertid regne med å dykke ned i ett hull og komme opp i et annet.

  - I sjøen i Norge er det vanlig å si at 25-30 meters sikt er ganske bra. Her kan du oppleve sikt på 150 meter, og da føles det som å sveve, mener Tore Ring i NaturEventyr som arrangerer dykketurer med instruktør i grottene på Yucatan.

  Turene til grottene er dagsturer fra Cozumel, og du dykker med instruktør etter line.

  Pris: fra 12.000,
  Lengde: Det er inkluderer reise og 14 dagers opphold på Cozumel som er kjent som et stort dykkereisemål, samt dagstur med dykk og instruktør på Yucatan.
  Arrangør: NaturEventyr

 • Vil du se mer fra dykking i grottene? Her er NaturEventyrs egne bilder.

 • Mer om dykking i verdens beste dykkesteder.
 • Fly med Mig

  Du må ha god helse, holde deg edru, og besitte sekssifrede beløp som du er villig til å bruke på en kjapp tur østover. Men da kan du også få med deg halsbrekkende flyopplevelser i russernes legendariske Mig 29. Du flyr fra Zhukovski-basen utenfor Moskva, en tidligere topphemmelig flybase. Som suvenir kan du sikre deg en original og brukt flygerdrakt for 5.000 kroner, og en spesialhjelm for 6.000 kroner. Det finnes også andre fly du kan prøve her, priser fra 27.500 til 130.000 for flyginger med L-39, diverse Mig'er og SU 27 eller 30.

  Pris: fra 27.500 til 130.000
  Lengde: Et par dager
  Selskap: Borderland

 • I Russland kan du også prøve vektløs flygning. Mer her.
 • Ski på vulkaner

  Reisearrangøren Langley Travels store vinternyhet går til Sibir. Helt øst i Russland ligger Kamatcha med 29 aktive vulkaner, kratersjøer og geysirer. Og her er det meningen at erfarne skiløpere skal få boltre seg. Skiturene er fra tre til åtte kilometer lange, og avsluttes med bading i varme kilder. Langley forteller at jungeltelegrafen har gjort sitt til at flere plasser allerede er bestilt, selv før katalogen gikk i trykken.

  Pris: 17.900
  Lengde: 11 dager
  Arrangør: Langley Travel

 • Mer om eksotiske skisteder.
 • Nordpolen på to dager

  Børge Ousland er vant til kulde.
Foto: Børge Ousland Foto: Børge Ousland
  Børge Ousland er vant til kulde.
  Foto: Børge Ousland Foto: Børge Ousland Vis mer

  Det høres umulig ut, men når ørten-ganger polfarer Børge Ousland sier det går, så satser vi på at det er sant. I fjor kostet turen den nette sum av 94.000 kroner. Neste tur går i april 2003. Med hjelp av helikopter og fly slipper du med kun en dag på ski, og overnatter på polen. Med andre ord får du både kuldegradene og isen, men slipper slitet. Utgangspunkt er Longyearbyen på Svalbard.

  Pris: 94.000 i fjor, kan bli ny pris i år
  Lengde: Fire dager
  Arrangør: Børge Ousland

 • Se en tidligere omtale av Ouslands turer.
 • Vakkert og høyt

  Ifølge turoperatøren ble Rwensori, Afrikas alper mellom Uganda og Kongo, kåret til verdens flotteste turområde av Lonely Planet i 2001. Her er topper med evig snø og fantastisk rik natur. Høyeste topp på turen er Mt. Margarita på 5.109 m.o.h. Det er Afrikas tredje høyeste fjell. Du får også med deg flotte fossefall og rikt dyreliv ved bredden av Nilen. Neste tur går neste sommer.

  Pris: 34.000 kroner
  Lengde: 17 dager
  Arrangør: Hvitserk AS

 • Tips til fjellturen.
 • Svømme med spekkhuggere

  I disse dager har verdens mest berømte spekkhugger, Keiko eller Willy som var filmnavnet, funnet veien inn i Nordmørsfjordene. Men selv om denne folkevante hvalen er vennlig innstilt til nærgående mennesker, er det nok synet av de ville artsfrendene i fri utfoldelse som gir den største naturopplevelsen. I Lofoten kan du hvert år ha håp om nærkontakt med dyrene som beiter på store sildestammer i vinterkaldt vann. Aller kulest er selvfølgelig utfart i gummibåt og muligheter for snorkling blant havets ulver. Sesongen er først og fremst oktober til desember.

  Pris: 790 kroner per tur, overnatting og kost kommer i tillegg.
  Lengde: Cirka 3 timer per tur
  Arrangør: Tysfjord Turistsenter/Lofoten Opplevelser mellom andre.

 • Mer om spekkhuggermoro.
 • Her finner du nettadressene.

  Andre greier å sjekke

  image: De særeste pakketurene

 • Ikke mange kan skryte av å være en ekte bjørnejeger, men kjøper du deg en jakttur til Canada har du sjansen. Her loves flotte naturopplevelser og garantert fangst. For den som drømmer om å ha døde dyr på veggen. Flere arrangører - en av dem er Veidemand.
 • Leirskole for voksne - de arrangerte sin første tur i sommer og varsler nå en oval weekend med Halloween-moro-skrekk i oktober. Pris og sted ikke fastsatt.
 • Den norske berg- og dalbaneklubben arrangerer tidvis felles turer til fornøyelsesparker - ikke uventet med heftige skinnegående opplevelser i sikte.
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.

 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.

 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.

 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!