De pinlige navnene

Tør du presentere deg utenlands om du heter ...

Navnene som bringer mer enn et smil ... Foto: Mark Miller
Navnene som bringer mer enn et smil ... Foto: Mark Miller Vis mer


De fleste har kanskje stusset over fremmedartede navn når folk fra andre land presenterer seg. Men hva med navnene som virkelig får frem lattermuskelen?

Moro i Danmark

En av redaksjonens danske medlemmer forteller at det norske etternavnet Bolling kan skape en del humor i Danmark. Bolling er dansk for ... ja, kan vi si kopulering?

Utlending i Norge

En av våre kvinnelige journalister har en venninne, hvis indiske beiler kan skryte på seg et navn som skaper latter i Norge: Han heter nemlig Tom Sing - og da hjelper det kanskje ikke at han er styrtrik?

Kjendiser

Den velkjente maleren Odd Nerdrum, blir kanskje husket for andre ting enn malekunsten i engelsktalende land. Odd - merkelig, og Nerdrum - rom for nerder. Midelfart har også en solid plass i Norge. Men i USA valgte Celina å droppe t-en. Ikke så rart om man vet hva fart betyr.

Herrenavn

Fornavnet Knut mister første bokstav på engelsk, og nut er det kanskje ikke like kult å hete? Bård er vel også litt vanskelig - i alle fall ved norsk uttale. At man kjeder seg er jo litt stusslig. For ikke å snakke om Bent som på engelsk kan bety både skjev, uhederlig, korrupt, pervers og skurk for å nevne noe. Bendik - presentert ved det navnet på engelsk høres det ut som man sier noe om menns underliv. Og heter du Simen blir det noe i samme gate for å si det pent. Asle i Sverige sier noe om bakenden.

Kvinnenavn

Faye Schjøll er jo originalt og spesielt uansett, men på engelsk kan det raskt og effektivt bli til facial - ansiktsbehandling. Og Marit uttalt raskt på samme språk blir kanskje Married. Hei, jeg er gift - funker ikke for alle. Randi Ås er en klassisk trøbbelkombinasjon i engelsktalende land.

Trøbbel på fransk

Høst til etternavn er fint på norsk, men i Frankrike er H stum, ø ikke-eksisterende og st i slutten av at ord er også stumt ...

Og så til sist transportselskapet fra Norge med det velklingende navnet Toten Transport. Ikke like velklingende på tyske motorveier ...?