Agadir er kjent for stranden og utmerkede surfemuligheter. Foto: Wikimedia
Agadir er kjent for stranden og utmerkede surfemuligheter. Foto: WikimediaVis mer

De nye direkterutene

Agadir har kommet på Norwegians program, men den største nyheten er SAS' nye direkterute til New York.

Visste du at vi har over 230 direkteruter til utlandet å velge i fra de forskjellige norske flyplassene? Det er et ganske imponerende tall, tatt i betraktning at vi er under fem millioner her i landet. Men så er vi veldig reiseglade, og vi har penger til å fly avgårde.

Siden sist vi sjekket direkterutene i mai i år, har det ikke kommet til så veldig mange nye. Den mest spennende av nyhetene er kanskje at SAS skal fly direkte fra Oslo til New York fra mars neste år.

Andre nye ruter er Norwegians vinterrute fra Oslo til Agadir i Marokko, og Ryanairs nye Tallinn-rute fra Rygge.

Rygge i siget

Forøvrig er det på Rygge det skjer mest i forhold til nye direkteruter for tiden. Det er fordi Ryanair har opprettet en base her, og flyttet en rekke ruter fra Torp, og også åpnet noen nye. Vi kan nevne rutene til Liverpool, Ibiza, Roma og Tampere. Eindhoven, Pristina og Stockholm har derimot forsvunnet fra Ryanairs Rygge-program.

Av andre ruter som ikke finnes på rutekartet lenger, er direkteruten til Venezia. Norwegian hadde denne fra Oslo, men den er nå borte. Norwegian har også fjernet andre middelhavsdestinasjoner på sitt rutenett. Du kan ikke lenger fly direkte til Praha eller Paris fra Stavanger. Borte er også oslorutene Rhodos, Korfu og Rijeka. Nå er jo dette typiske sommerdestinasjoner som kan tenkes å dukke opp til våren igjen.

Direkte til London fra ni flyplasser

Av utenlandske byer går det flest ruter til London. Hit flyr du direkte fra hele åtte flyplasser. Ikke så rart, for London er den storbyen nordmenn antagelig besøker ivrigst. Til våren åpner enda en direkterute til byen - fra Ålesund. Også til København og Stockholm kan du fly direkte fra ganske mange byer her i landet. Til Kongens by kommer du deg fra syv flyplasser, mens Stockholm har direkterute fra fire byer.

Se en full oversikt over alle direkterutene til utlandet under:

Direkteruter fra Oslo A-L

Direkteruter fra Oslo M-Å

Direkteruter fra Torp og Rygge

Direkteruter fra Kristiansand, Stavanger og Haugesund

Direkteruter fra Bergen, Ålesund, Trondheim og Tromsø