Det er ikke bare bare å dele feriestedet med andre... Foto: Gisela Royo
Det er ikke bare bare å dele feriestedet med andre... Foto: Gisela RoyoVis mer

De minst populære turistene

Våre venner fra øst er visst ikke de morsomste å dele feriestedet med.

Det mente i hvert fall briter som skulle stemme på hvilken nasjonalitet de helst ikke ville dele ferierersortet med på nettsiden Real Holiday Reports, skriver Daily Mail.

Tidligere har tyskere vært regnet som de mest irriterende turistene, særlig på grunn av deres uvane med å reservere solsenger kvelden i forveien.

Nå har russere overtatt plassen.

Gjemmer solsengen på rommet

Ifølge britene som svarte på undersøkelsen, oppfatter de russerne som ufine ved matbordet, frekke og brautende, og nevner også at de har veldig dårlig klessmak. I tillegg har visst russere for vane å gjemme solsengen inn på hotellrommet, slik at ingen andre kan kapre plassen ved bassenget.

Irriterende turister

Hvem har du minst lyst til å dele ferieresortet med? (Avsluttet)
Russere(44%)
Briter(17%)
Tyskere(11%)
Jeg lar meg ikke irritere av andre i ferien(10%)
Nordmenn(7%)
Franskmenn(4%)
Svensker(3%)
Ingen andre(2%)
Dansker(1%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Andre ting ved russerne som irriterer er at de spiser omtrent alt på buffeten, og gjerne hamstrer og tar med seg masse mat. De krever full oppmerksomhet fra hotellbetjeningen, og vil veldig gjerne vise rikdommen sin. Raping og banning, dytting og sniking i køer er også oppførsel som er typisk for russere, ifølge denne undersøkelsen.

- For å være ærlig forventet vi å få høre de samme gamle historiene om tyskerne da vi ba folk svare på denne undersøkelsen. Til vår store overraskelse var det russerne det kom inn mest klager på, sa ferieeksperten Gary Hewitt hos Real Holiday Reports til Daily Mail.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 1.000 briter svartre på undersøkelsen, og russerne har fått over 30 prosent av stemmene som verste turister. Riktignok kommer tyskerne like bak. 15 prosent av britene som svarte liker ikke å dele hotellet med andre briter, så det er tydelig at ikke alle briter vet å oppføre seg, heller.

Les også: En solseng til besvær

Tyrkia er favorittlandet

Russere reiser i større og større grad på ferie til Middelhavet. I år dro åtte millioner på solferier. Tyrkia er det mest populære feriemålet for russerne. Her utgjør russerne den største feriegruppen, og i år reiste 1,5 millioner russere på ferie hit.