<b>NY TREND I LUFTA:</b> - Vi har lenge sett at det nærmest har blitt en trend blant våre reisende å oppdatere Facebook-statusen sin med at de surfer med Norwegian på 30.000 fot og legge ut Twitter-melding om det samme, sier Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian. Foto: Skjermdump: Facebook, Foto: Per Ervland
NY TREND I LUFTA: - Vi har lenge sett at det nærmest har blitt en trend blant våre reisende å oppdatere Facebook-statusen sin med at de surfer med Norwegian på 30.000 fot og legge ut Twitter-melding om det samme, sier Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian. Foto: Skjermdump: Facebook, Foto: Per ErvlandVis mer

De mest besøkte nettsidene

Her er de ti mest besøkte nettsidene på flyet.

Hvilke nettsider leser vi egentlig når vi er i luften? DinSide har fått en liste over Norwegians surfestatistikk for hele året.

At sosiale medier havnet høyt på listen, kommer kanskje ikke som et sjokk for noen, ettersom folk er glade i å fortelle at de flyr og er på Internett samtidig.

Oppdaterte Facebook-status i lufta

Akkurat det gjorde også statsminister Jens Stoltenberg 15. juni i år.

– Sitter på Norwegianfly med Bjørn Kjos på vei til Værnes. Flott å kunne twitre fra lufta, tvitret Stoltenberg.

Litt senere oppdaterte statsministeren Facebook-statusen sin med bilde av seg selv og Norwegians Bjørn Kjos, under bildetittelen "Rundtur i Trøndelag". (Se bildet øverst i artikkelen)

Se hele topp ti-listen her:

– En trend

– Vi er ikke overrasket over at Facebook ligger på topp og at Twitter også er inne på topp 10. Vi har lenge sett at det nærmest har blitt en trend blant våre reisende å oppdatere Facebook-statusen sin med at de surfer med Norwegian på 30.000 fot og legge ut Twitter-melding om det samme. Ellers speiler nok nettbruken i lufta den på bakken, med en blanding av underholdning på YouTube, søk på Google og nyheter på Dagbladet og VG, sier Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lasse Sandaker-Nielsen er kommunikasjonsrådgiver i Norwegian.  Foto: Norwegian
Lasse Sandaker-Nielsen er kommunikasjonsrådgiver i Norwegian. Foto: Norwegian Vis mer


Det var tirsdag 8. februar i år at Norwegian lanserte bredbånd på to av flyene sine. Nå er det over 50 prosents sjanse for at passasjerer kan surfe om bord i et Norwegian-fly.

– Vi opplever stor suksess med vårt bredbånd om bord, og opplever stor passasjervekst på typiske WiFi-ruter. Opprinnelig var planen at vi skulle ha 21 fly med WiFi innen utgangen av året, men nå øker vi installasjonstakten, slik at mellom 30 og 33 fly vil ha WiFi innen utgangen av året, har Sandaker-Nielsen, tidligere uttalt til DinSide.

80 prosent med WiFi til våren

Flyselskapet har totalt 59 fly, og akkurat nå er det 32 fly som mangler WiFi.

– Vi har per i dag 27 fly, og skal ha noen til før nyttår slik at vi kommer opp i mer enn halve flåten ved årsskiftet. Innen våren 2012 skal 80 prosent ha WiFi. Vi installerer på alle våre maskiner unntatt de eldste flyene som fases ut i løpet av 2012. Det har vær en super mottakelse blant kundene og nå har vi snart ett års jubileum i begynnelsen av februar 2012, sier Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian, til DinSide.

Tirsdag 1. november i år lanserte også Norwegian ringetjenesten SkyCall om bord på fly med WiFi-tilgang. Klikk her for å se hvordan det gikk da DinSide testet det

Nå om dagen lanserer også SAS Wifi om bord sine fly. Aller først vil det være flymaskinene som i hovedsak opererer i Norge som får WiFi, samt til og fra Oslo og Stockholm, Frankfurt, Paris og andre storbyer i Europa. Til sommeren kommer det til å være ti B737-800 som er utrustet med WiFi og i den påfølgende fasen vil dette også bli tilgjengelig på alle kort- og langruter, ifølge SAS.