De forskjellige passasjene

Enten har du et dødsønske, eller så er har du alvorlig trang til å oppleve adrenalinkick hvis du melder deg på et halvmaraton med disse stedsnavnene.

Maraton med livet som innsats

  1. De forskjellige passasjene


"Lake Panic"

Når løperne passerer golfbanen kommer de opp mot veggen av Lake Panic. Demningen har fått navnet ettersom den i 1981 holdt på å kollapse under et tungt regnvær. Dammen fylte seg til bristepunktet, og parkvesenet var på grensen til å få panikk da de innså alvoret hvis demningen gav etter. Dammen er nemlig et svært populært sted for en rekke dyr å ta en dukkert og drikke vann. Blandt disse er de enorme og farlige flodhestene. Flodhester er det dyret som dreper fleste mennesker i Afrika hvert år.

De forskjellige passasjene


"Buck killed by ball, big fright from lion stream"

Rett etter vannstasjon nummer to møter løperne igjen golfbanen for en kort periode. Da passerer de et stred som på norsk altså kalles "bukk drept av ball, stor frykt for løve stredet." Navnet fikk det da en lokal skukuza-innbygger var på golfbanen for å kose seg med en runde. Da golferen slo ut fra "tee" og ned langs "fairway" på golfbanen, kom han i skade å treffe en impala rett i hodet. Impalaen døde momentant. Dette bød ikke på noen stor hodebry for spilleren, som bare konstaterte at bukken var død og gikk videre for å fullføre runden sin.

Etter å bare ha gått noen meter vekk fra "åstedet" fikk han en fornemmelse av at han burde snu seg, og blikket som møtte ham var nok til å sende frysninger ned i ryggraden på selv Tarzan. En løvinne kom tuslende opp til impalaen, skulende på golferen som for å si "du kan bare ligge unna her, ellers tar jeg deg også," tok tak i bukken og dro den med seg. Lettere bytte har løvinnen sjelden fått.

Artikkelen fortsetter under annonsen

"Rhino Hill"

Når løperne har kommet seg velberget igjennom dette stedet, bærer turen videre opp til "Rhino Hill," som naturlig nok har fått navnet sitt ettersom det titt og ofte er neshorn å finne på dette stedet. Går vi et par år tilbake i tid var det et nesehorn her som fort fant humoren i å jage og overumple intetanende golfere. Så påtrengende ble dyret at det måtte fanges og omplasserer til "Lower Sabie" området, hvor han kunne holde på med sitt uten å se om seg etter flygende golfballer.