De fire dyreste

Verdens fire dyreste hotellsuiter finner du i New York.

Og hvor ellers? New York er kjent for sine skyhøye hotellpriser. Når det kommer til det mest luksuriøse fornekter ikke det store eplet seg. Her er topp fire.

4: Triplex Suite, The New York Palace

[Ugjyldig objekt (NAV)]

New York Palace eies av Sultanen av Brunei og hans bror prins Jefri. Selvfølgelig holder toppsuiten en rimelig standard. For 92.000 kroner natten leier du deg inn i det ypperste øvre. Hotellet har fire Triplexsuiter, alle utstyrt med egen heis, todelte glasstak og egne kjøkken. Toppsuitene måler 500 kvadratmeter og byr på enorme soveværelser, gjesteværelser, et utvalg stuer og romslige terrasser med utsikt ut over byen. Hver suite har en dedikert butler, og bestiller du roomservice kommer maten fra den renommerte restauranten Le Cirque.

3: Presidential Suite, The Four Seasons

Four Seasons er en verdensomspennende hotellkjede som har gjort seg kjent som tilbyder av uhørt luksus og kompromissløs komfort. Høysetet i New York blir, som seg hør og bør, noe ekstra. Hotellet er tegnet av arkitekten I.M. Pei, som blant annet er kjent for glasspyramiden utenfor Louvre i Paris. Presidensuiten er en 450 kvadratmeter stor penthouse-leilighet, i hotellets 52. etasje. Til forskjell fra andre suiter som velger seg tradisjonelt, klassisk uttrykk, har Four Seasons satset på moderne design. Gulvene er i sort marmor, møblementet er trendy og på veggene henger bilder av Caldor. Blant tidligere gjester kan nevnes Michael Jackson, som bodde i suiten over en tremåneders-periode. Et kostbart stykke tid tatt i betraktning at døgnprisen ligger på 92.000 kroner.

2: Presidential Suite, St. Regis

Nok et steg opp på prisstigen finner vi St. Regis på Fifth Avenue, ikke langt fra Central Park. John Jacob Astor åpnet hotellet i 1904, og St. Regis sies å være en av byens få institusjoner som har klart å holde på stilen og uttrykket gjennom årene. Presidensuiten byr på tre soverom, fire bad, to stuer og ett bibliotek. Møblementet er fra Louis XV’s tid, i taket henger lysekroner i krystall, badene er i marmor og veggene i soverommet er drapert med silke. Hvert måltid blir forberedt av gjestenes egen kjøkkenstab, og høytidelig inntatt i spisestuen. Døgnprisen ligger på kr 97.000.

1: Presidential Suite, The Plaza

The Plaza i New York topper listen som verdens dyreste suite.
The Plaza i New York topper listen som verdens dyreste suite. Vis mer

Dyrest av de dyre, stjernen i New York og kronjuvelen på Fifth Avenue. Her bor de celebre og kongelig når de får plass. The Plaza er et av verdens mest velrenommerte hoteller. Det åpnet dørene 1. oktober, 1907, og har siden da vært byens flotteste. Presidentsuiten legger beslag på hele 19. etasje og måler rundt 950 kvadratmeter.

Delt over to etasjer, finner du to spisestuer, en salong, ett bibliotek, seks soverom og syv bad. Suiten kan også by på en privat vinkjeller med et utvalg av over 2.000 gode viner. Utsikten er god og kan nytes fra en av de fire private balkongene. Gjester som leier seg inn i Presidensuiten får sin egen hotellstab til disposisjon. Ut over butler, kokk, kjøkkenpersonale og renholdersker, får du en Rolls Royce med privatsjåfør. The Plaza har vært med i utallige Hollywood-filmer; North by Northwest, Breakfast at Tiffanys og Crocodile Dundee for å nevne noen. Døgnprisen for Presidentsuiten på The Plaza ligger for tiden på 140.000 kroner.