<strong>Vakkert:</strong> På Stratocam får man virkelig se hvor variert, vakker og spektakulær jordkloden vi bor på er. Her et elveutløp i Mexicogolfen. Foto: © Google
Vakkert: På Stratocam får man virkelig se hvor variert, vakker og spektakulær jordkloden vi bor på er. Her et elveutløp i Mexicogolfen. Foto: © GoogleVis mer

De fineste Google Earth-bildene

Samlet på ett nettsted.

Nettstedet Stratocam, designet av Google-ansatt Paul Rademacher, samler bilder fra Google Earth hvor besøkende kan stemme opp hvilke bilder de liker best, slik at vi finner de fineste og mest spektakulære stedene på jorda sett ovenfra.

LES OGSÅ:

Slik kan du lagre hvor du tok bildene dine

Stem fram din favoritt

Bildene blir vist tilfeldig, og etter kun et par klikk blir det innlysende hvor vakker og fargerik planet er sett fra oven. Du vil se alt fra Eiffeltårnet i Paris til abstrakte landskap. Scroll for å zoome inn og ut, og naviger deg rundt i bildet med å dra med pilen.

Hvis du finner noe fint selv via Google Earth, abstrakt eller uvanlig kan du ta et skjermbilde og sende det inn til Paul Rademacher. Siden har allerede en funksjon for å ta et skjermbilde, og andre besøkende kan da stemme opp ditt bilde.

Ikke sett Himalaya? Opplev Katmandu og prøv "flytur" i Nepal

Noen favoritter

Under har vi plukket ut noen av bildene som peker seg ut, og du kan se mange flere her.

Eiffeltårnet sett ovenfra gir lyst til å bli med opp i første og beste luftballong over Paris. Foto: © Google
Flykirkegården i Arizona gir nok en unik opplevelse også på bakkenivå. Foto: © Google
Menneske-/maskinskapte The Palm, en av Dubais mye omtalte kunstige øyer. Foto: © Google
Ingen premie til den som gjetter hvor dette er. Foto: © Google