Det var denne uniformen flest av Skyscanners brukere likte best. Foto: Qatar Airways
Det var denne uniformen flest av Skyscanners brukere likte best. Foto: Qatar AirwaysVis mer

De fineste flyvertinneuniformene

Se hvilke som var best likt.

Uniformene er en viktig del av flyselskapets identitet. Det er gjennom de ansatte som er flyselskapets ansikt utad, og det er slik vi skjønner hvilke flyvertinner og -verter som jobber hvor når vi møter dem i innsjekkingsskranken eller ser dem vandre rundt på flyplassen.

Flyuniformer er ofte ganske like og konservative, men følger likevel moten til en viss grad. Skjørtelengden på flyvertinnenes uniformer har for eksempel variert med motens skjørtelengde, fra tekkelig og ned til knærne på 80-tallet, til de kortere versjonene vi gjerne ser i dag. DinSide har tidligere vist bilder av spesielle uniformer opp igjennom tidene. En flyvert ved navn Cliff Muskiet har nemlig en hel samling av flyvertinneuniformer fra flybransjens spede start og frem til i dag. Se noen av de morsomme uniformene i denne artikkelen.

Hvilken er finest?

Hvilket flyselskap har de fineste uniformene? Det spurte reisenettsiden Skyscanner sine britiske brukere.

De fikk valget mellom uniformer fra følgende flyselskaper: Air France, Iberia, Qatar Airways, British Airways, Lufthansa, Delta, Jet Airways, Aeroflot, Alitalia og SAS. Se alle uniformere her.

En soleklar vinner ble Qatar Airways med sin lilla uniform. 33 prosent stemte på denne. På andreplass kom Air Frances klassiske mørkeblå med 17 prosent. Deretter BAs ganske like med 15 prosent. SAS kommer på en hederlig sjetteplass, bak Iberia og Alitalia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Undersøkelsen er helt uhøytidelig, og det er tilfeldig hvilke uniformer Skyscanner har valgt ut. Det er mange andre flyselskaper som regnes for å ha finere uniformer. Deriblant Singapore Airlines, med sin fargerike og tradisjonelt inspirerte uniform. Les mer om denne og de legendariske Singapire Girls, som flyselskapets flyvertinner kalles, i denne artikkelen.

British Airways ansatte har samme konservative stil på sine uniformer. Foto: Newscast/British Airways
Flyvertinnene til Singapore Airlines er lette å kjenne igjen. Foto: Wikimedia
Slik ser Norwegians ansatte ut på jobb. Foto: Hans Olav Nyborg
Det var denne uniformen flest av Skyscanners brukere likte best. Foto: Qatar Airways
SAS kjører en tradisjonell og klassisk stil. Foto: SAS