De feteste tatoveringene

Mer å vise frem enn sølvskjeer i plastikkinfatning, smakløse kaffekrus og hundre hodeløse feriebilder? Ta en tatovering som suvenir

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det å få med seg hjem en suvenir av det litt uvanlige slaget, er alltid moro. Ikke mange ting er et mer spenstig og evigvarende minne, enn en tatovering fra et spennende land. Men hvor kan du reise for å få de hippeste, mest spesielle eller fineste tatoveringene?

>> Dette bør du passe på for å bli fornøyd med en tatovering tatt i ferien

>> BILDESPESIAL: Slik ser tatoveringer ut verden rundt

DinSide har snakket med noen av Norges fremste tatoverere om hvor du kan reise for å få
tatoveringen som blir lagt merke til neste sommer. De forteller deg også hva du bør tenke på før du setter nåla i armen.

Foto:Getty Images/All Over Press
Foto:Getty Images/All Over Press Vis mer

Tatoveringslysten?

Kunne du vurdert å la deg tatovere på feriereisen? (Avsluttet)
Ja, absolutt(50%) 751
Nei, verken på ferie eller hjemme(33%) 497
Kanskje(16%) 245
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.
Foto:Getty Images/All Over Press
Foto:Getty Images/All Over Press Vis mer
Foto: tattoos.com
Foto: tattoos.com Vis mer

- Jeg ville reist til San Francisco i USA. Byen blir kaldt for "Tattoo City", og her finner du den største samlingen av dyktige tatoverere i hele verden, forteller Thomas Brudvik.

Bergenseren startet Bergen Tattoo Studio i 1991, og har reist verden rundt på jakt etter motiver og inspirasjon. Han har også vunnet en rekke prestisjefylte priser som tatoverer i Norge og Europa. Hvor du skal reise for å pryde kroppen med blekk, avhenger av hva du ønsker å fortelle med tatoveringen din, kan han fortelle.

Farger eller svart/hvit
- Hvert land har sin elite når det kommer til tatovering, og disse har igjen ganske forskjellig smak og stil ettersom hvilket kontinent du er på. I Europa er det populært med svart/hvitt tatoveringer som er tonet ned en del. Det er ikke så åpenbart, men Sveits er faktisk et av de beste stedene i verden å tatovere seg, sier Thomas.

Kanskje en tatovering i skiferien til neste år frister? Vil ha noe mer fargesprakende, så anbefaler han at du reiser litt lengre.

- I USA er trenden mer graffitibasert. Det vil si at hvis du ønsker den velkjente Pin-Up'en, seilskuta eller en tatovering i sterke farger, reiser du over Atlanteren.

Et annet sted med dype forankringer og ritualer knyttet til tatovering, er Japan. Der hentyder tatoveringer sosial status for mange. Designene er ofte store og fargerike med utrolige detaljer, forklarer Thomas.

Polynesia populært
Såkalte tribal tattoos har blitt veldig populære de siste årene. De stammer opprinnelig fra Polynesia, som var tatoveringens vugge. Der har tatovering blitt utøvd i tusenvis av år, og kjendiser som Robbie Williams og Mike Tyson har reist hit for å pryde kroppen eller ansiktet. Tribal tatoveringer representerer som oftest bevegelser i naturen som vaiende trær, brusende bølger og svømmende fisk.

- Denne typen tatovering har gått igjennom en modernisering når den har kommet til andre deler av verden. Vil du skaffe deg en helt autentisk tribal-tatovering, må du reise til land som Borneo, Sumatra og New Zealand. Symbolikken blir ofte tatt litt ut av sammenhengen når du tar en slik tatovering et annet sted enn hvor den stammer fra, mener Thomas.

>> Dette bør du passe på for å bli fornøyd med en tatovering tatt i ferien

>> BILDESPESIAL: Slik ser tatoveringer ut verden rundt

Artikkelen ble første gang publisert i mars 2006.

Mer for globetrottereLyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!