De feteste rommene

Lei av polert minimalisme og magasinglatte hotellrom? Her er bostedene som gjør at du driter i utsikten, fra 670 kroner per natt.

Billig, men langt fra kjipt på Arte Luise Kunsthotel i Berlin. Foto: Arte Luise Kunsthotel
Billig, men langt fra kjipt på Arte Luise Kunsthotel i Berlin. Foto: Arte Luise Kunsthotel Vis mer

De feteste rommene

  1. De feteste hotellrommene
Zaha Hadid står bak den mest populære etasjen i hotellet Puerta America.
Zaha Hadid står bak den mest populære etasjen i hotellet Puerta America. Vis mer


Et tegneserieliv i Berlin

Arte Luise Kunsthotel i Berlin er et strålende eksempel på at stil ikke nødvendigvis må kjøpes for en stor neve gryn. Her gis hver gjest unike romopplevelser. Av de presenterte bildene på nettsiden faller vi som batmenn for dette rommet; Comic er navnet - tegneserierommet fritt oversatt. Hver flate er dekorert med friske toner, hvert hjørne og hver kant er håndlinjert i sort. Om du ikke føler deg som lady sammen med din landstryker her, bør i alle fall rommet gi deg en god dose godt humør forut for bravader ute i Berlins gater.

Rommet har ikke egen dusj/bad. Pris mellom 79 og 110 euro per natt (mellom 670 og 930 kroner), åtte euro ekstra (70 kroner) for frokost.

>> Vil du bo her? Se bildene fra noen av verdens aller sprekeste hotellrom.

Designbombe i Madrid

Designhotellenes konge kalte DinSide Puerta America i Madrid tidligere i høst. Her er hver etasje unik, og designideene du kan snappe med deg hjem mangfoldige. Bak dette overflødighetshornet av et hotell står en rekke kjente navn innen design og arkitektur. Den mest populære etasjen er designet av Zaha Hadid, her er rommene formet i hvit glassfiber, noe som gir en illusjon av at man befinner seg inne i en konkylie.

Prisene på rom ligger rundt 1.500 kroner per natt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En elefant for deg selv på Sri Lanka

Om du er en av dem som har drømt om å bo i en elefant, er du sannsynligvis ganske alene. Om du er en av dem som drømmer om et økovennlig turistliv i Sri Lankas jungel, er du nok i bedre selskap. Kumbuk River kan imidlertid tilfredstille begge disse behovene. Den elefantformede villaen kan bli din i helt eget selskap, eller sammen med opp til syv andre personer, inkludert barn. Den er bygget av landsbyinnbyggere i nærheten, og her inviteres du til en ferie med deltakelse i det lokale liv og miljø i Sri Lankas elefantland.

- Vi har kun operert i få uker, og har dessverre ikke hatt gjester fra Norge ennå, sier administrerende direktør Dinesh Watawana til DinSide i en epost. Direktøren tilbyr seg å skreddersy hele reiseplanen for eventuelle norske gjester, og lokker med at Sri Lanka er en av verdens vakreste øyer.

Pris for leie av hele villaen er 250 dollar (1.640 kroner), 50 dollar ekstra (330 kroner) for hver person ut over to. Lengre opphold kan gi lavere pris per natt.

Sterk Starck i London

Den som er opptatt av hotelldesign, vil vite at ingen slik liste blir komplett uten minst et innslag fra Philippe Starck. Vi velger oss en velkjent hotelltraver i London fra Starcks godtepose; St. Martins Lane i Covent Garden. Interaktive lysinstallasjoner gir deg mulighet til selv å møblere rommet etter humør og smak. Vårt valg er et av hotellets spesielle hagerom.

Pris fra cirka 195 pund for to personer med frokost (spesialpris), cirka 2.440 kroner.

På g i Irland

Sprelske fellesarealer, men mer dempede rom for balansens skyld på The G i Irland. Foto: the g hotel
Sprelske fellesarealer, men mer dempede rom for balansens skyld på The G i Irland. Foto: the g hotel Vis mer


Etter å ha oppholdt deg i de villeste av lobbyer, salonger og lounger, vil du nok sette pris på de litt mer avdempede taktene som hviler over rommene på the g i Irland. Hotellet ligger i havnebyen Galway. Høy kulhetsfaktor! Juniorsuitene har eggformet badekar og gasspeis.

Nettilbud for suite fra 400 euro per natt, med frokost. (Cirka 3.380 kroner.) Vanlige rom koster 170 euro, cirka 1.440 kroner.

Honeymoon under fransk himmel

Så fine rom at du driter i utsikten, sa vi i starten. Vel - vi har med ett unntak: Chateau Eza heter det som bør være enhver bryllupsreisendes drømmepalass. Høyt over det ramsalte Middelhavet vagler hotellet seg som et ørnerede over landsbyen Eze på den franske rivieraen. Den 400 år gamle bygningen som nå fungerer som hotell, var mellom 1923 og 1953 residensen til Prins William av Sverige, Kong Carl Gustavs onkel. Det ble åpnet som hotell og restaurant i 1985.

På hotellets rom kan du velte deg i romantiske blomstermønstre mellom grove steinvegger med en av Frankrikes mest vidunderlige utsiktsbalkonger i front - der jacuzzi er en del av pakka. Velg La Suite Panoramique for at den fjerde veggen (utsikten) skal bli av den mest spektakulære typen.

Priser i lavsesong for dette rommet, 445 euro (3.760 kroner), høysesong koster 975 euro (8.240 kroner). Hotellet har rimeligere rom enn dette.

En smak av vin med Gehry

Den verdensberømte arkitekten Frank O. Gehrys siste kreasjon er et kombinert hotell, spa og vingård i El Ciego i Spanias Rioja-region. Den 139 år gamle vingården Marques de Riscal står bak det ambisiøse prosjektet, og premien er et byggverk i velkjent Gehry-stil. Bølgende vegger, overraskende vinkler og optiske illusjoner står i kø, og her kan du altså bo.

Priser fra cirka 450 euro, 3.800 kroner per natt i dobbeltrom.

Byblos er dyrt og deilig. Foto: Byblos Art Hotel
Byblos er dyrt og deilig. Foto: Byblos Art Hotel Vis mer


Vill barokk og pop-art i Verona

Hvor skal man begynne for å beskrive rommene på Byblos Art Hotel, Villa Amista i Verona? Det ene er villere enn det andre med hysteriske fargekombinasjoner (pastellgrått, lilla og middelhavsblått, knallrosa, knallgult og dueblått.) En duft av åttitall ligger i lufta, og likevel er dette århundreder unna det elskede/forhatte tiåret. Barokke krummelurer i knallrødt eller gult står i samme rom som hypermoderne møbeldesign. Her ligger overraskelsene og lurer i både gulv, vegger og tak. Eieren og motekongen Dino Facchini har slått seg sammen med milanoarkitekten Alessandro Mendini for å lage denne fantastiske scenen som blant annet huser Facchinis kunstsamling.

Hvilket rom velger vi? Både superior og deluxe-rommene er spennende, men sjekk spesielt ut presidentsuiten. Dette er ikke for deg med angst for sterke farger, men wow ...

Priser fra 600 euro (5.072 kroner) for suiter og 330 (2.790 kroner) for to personer i deluxe-rom.

På privat klubb i New York

Playground, kaller Soho House sine største rom på nesten 90 kvadratmeter - en uendelighet av plass i den newyorkiske hotellverdenen. Foto: Soho House
Playground, kaller Soho House sine største rom på nesten 90 kvadratmeter - en uendelighet av plass i den newyorkiske hotellverdenen. Foto: Soho House Vis mer


The Soho House er et spennende hotell for New York-reisende. Hotellet er en privat klubb, der kun dyrt kjøpte medlemsbevis eller en romnøkkel er det som gir tilgang til fasilitetene. Hotellrommene er forskjellige og til dels svært romslige etter New York-standard. De er dekorert i en blanding av ultramoderne minimalisme og barokk-antikk maksimalisme. Detaljer som eggformede badekar på soverommet, tunge fløyelsgardiner og digre himmelsenger er alle med i bildet.

Priser fra 445 til 1.250 dollar (2.900 til 8.200 kroner) for ikke-medlemmer. Bildene viser de største og dyreste rommene. Merk at hotellet har en side for siste-liten-tilbud, der du kan lete etter spesialtilbud forut for booking.

Slik kan du sove under stjernene i Namibia. Foto: Okonjima
Slik kan du sove under stjernene i Namibia. Foto: Okonjima Vis mer


Filmstjerner og andre stjerner i Namibia

Følge eksempelet til Brangelina? (Brad Pitt og Angelina Jolie.) Da bør du bo på Okonjima i Namibia, der bildet på forsiden er hentet fra. Her kan du sove blant villdyrene, og likevel bo i det ypperste av luksus, the african way. Den nybygde villaen (ferdig januar 2006) er unik i namibisk sammenheng. Her kan gjester på tre av fire rom faktisk trille himmelsengen ut for en natt under den afrikanske stjernehimmelen. Du kan også oppleve arbeidet til den ideelle organisasjonen AfriCat som jobber med bevaring av de afrikanske kattedyrene, spesielt gepard og leopard.

Ingen barn under åtte tillatt i villaen, selv om det nok ble gjort unntak for de amerikanske filmstjernenes del. Her et stolt presentert sitat fra Okonjimas gjestebok:

Thank you for a wonderful stay! The food was amazing and the kids loved it here. Angelina and BP

Pris på forespørsel.

>> Vil du bo her? Se bildene fra noen av verdens aller sprekeste hotellrom.