De fem verste

TEST: Store løfter med lite hold. Bestillingsskjemaer som ikke lar seg manøvrere og null informasjonsverdi, trekker ned i DinSides test av hotellbookingtjenester.

PlacesToStay.com


På Placestostay.com kan du søke over hele verden etter overnatting etter preferanser. Vi fikk opp 25 hoteller fra 40 pund, tilsvarende 452 kroner og helt opp til 88 pund, tilsvarende 1029 kroner. Vi knallet følgelig til på Blair Victoria Hotel hvor det var lagt ut et vintertilbud pålydende 15 prosent. Da vi booket hotellrom via hotellets eget nettsted, fikk vi det samme rommet på den samme datoen til 43 pund, altså 503 kroner. Løftene om store rabatter kom ikke oss til gode.

Tilbyr: Rabattert overnatting i hoteller på resorts, bungalows og leiligheter over hele verden. Omfattende database. Kundeservice på norsk.
Navigasjon: Grundige presentasjoner av hotellene.
Pris: 468 kroner
Du sparer: Du sparer 35 kroner på å velge PlacesToStay.com i forhold til å booke via hotellets nettsted
Karakter: 4
Nett: PlacesToStay

LondonTown.com


LondonTown.com er et nettsted som promotorer attraksjoner, evenementer og aktiviteter i den britiske hovedstaden. De lover herlige rabatter på opptil 70 prosent og at dersom du finner et gunstigere hotell så får du fire ganger prisdifferansen tilbake. Ettersom det er mulig å søke etter hoteller bydelsvis, valgte vi oss London sentrum, og her vi kom LondonTown.com opp med 12 hoteller fra 42 pund, tilsvarende fra 474 kroner til 1.848 kroner. Vi valgte oss det rimeligste, Hampstead Britannia Hotel, og bestilte. Vel fremme i bestillingsskjemaet ble det lagt på sju pund, tilsvarende 82 kroner, i moms. Da vi ringte hotellet direkte viser det seg at hotellet koster 55 pund tilsvarende 643 kroner. 70 prosent rabatt i forhold til standardpris, er dermed bare bløff og etter denne prisundersøkelsen ville vi sittet igjen med garantipenger.

Tilbyr: Rabatterte billetter til transport, teater, konserter og lignende, samt hotellbooking. Kundeservice på engelsk.
Navigasjon: Du sparer 70 kroner på å bestille hotellet via LondonTown.com i forhold til å ringe hotellet direkte.
Pris: 573 kroner
Du sparer: 70 kroner, men lærer å aldri stole på markedsføringen
Karakter: 3 (misvisende markedsføring trekker ned)
Nett: LondonTown.com

Expedia.com


25 hoteller oppført med laveste tilbudspris var det Expedia.com tilbyr. Når vi skulle søke ble den reelle prisen betydelig høyere. Vi valgte oss Regent Palace Hotel, hvor det ifølge Expedia.com skulle være mulig å bo for 404 kroner, oppgitt i dollar. Da vi søkte ble romprisen derimot 477 kroner etter et påslag av skatt og serrvicegebyr. Informasjonen om hotellet er dog ryddig og grei. Expedia har valgt å legge inn hotellets nettsider i sin ramme og dermed blir informasjonsverdien mer å anse som egenreklame for hotellet.

Tilbyr: Flybilletter, hotellovernatting og bilutleie over hele verden. Er tilknyttet andre reiseoperatører. Kundeservice på engelsk
Navigasjon: Enkel, jordnær og grei navigering.
Pris: 477 kroner
Du sparer: 72 kroner på å velge Expedia.com fremfor å ringe hotellet direkte, og tre kroner på å ikke velge Norwegian som har det samme hotellet i sin hotellsøkdatabase..
Karakter: 3
Nett: Expedia

Startour.no


Ved siden av å selge ferdig pakkede reiser driver Norges største reiseoperatør med å selge hotellovernattinger. I Storbritannia tilbyr Star Tour hotell i ni byer. Når vi søker etter hotell i London får vi 12 hoteller fordelt på tre sidevisninger, fra 560 kroner til 1.900 kroner. Selve bestillingsfunksjonen mangler naturlige internettfunksjoner som en tilbake-knapp. Når du har bestilt kan du ikke bla tilbake for å se på herligheten, men du må gå tilbake til start. Lenken til hotellinformasjonen gikk til et annet hotell.

Tilbyr: Pakkereiser over hele jorda, hotellovernatting. Norsk kundeservice.
Navigasjon: Star Tours nettbestillingsskjemaer kan være vanskelig å komme igjennom. Hotellsøket kommer opp i pop-ups uten mulighet til å bla tilbake.
Pris: 560
Du sparer: 25 kroner på bestille via Star Tour.
Karakter: 2
Nett: Star Tour


Hotwire.com

Hotwire.com er et San Francisco-basert reisebyrå som ble lansert i 2000 og er et datterselskap av det store nettreisebyrået Expedia.com De hevder at de tilbyr lave priser gjennom å forhandle med sine partnere og gjennom forhåndskjøp.

Vi fikk opp 19 hoteller i prisklassen 375 til 1.185 kroner, noe som er gunstig i London. Haken er bare at du får kun beskrivelse og stedsangivelse til hotellet, og ikke navn eller adresse før etter at du har bestilt. Dermed får du ikke sett hva du bestiller. Imidlertid lover nettstedet at du dersom du finner et hotell som er gunstigere priset innen 48 timer så får du differansen x 2 tilbake. Det du ikke får er pengene tilbake dersom det viser seg at du har kjøpt sengeplass i verdens styggeste hotellrom.

Tilbyr: Hotell, overnatting, cruisereiser, pakketurer og leiebil. Kundeservice på engelsk.
Navigasjon: Enkel og oversiktlig. Du må gjennom tre sider fra start og frem til ferdig bestilling.
Pris: fra 375 – 1.185 kroner. Prisene er oppgitt i US dollar.
Du sparer: Umulig å si før du har bestilt hotellet og sjekket selv. 375 kroner er uansett et røverkjøp for London å være.
Karakter: 2 (Vi vil vite hvor vi skal bo før vi bestiller)
Nett: Hotwire

>>> Se de fem beste

>>> Slik får du den billigste overnattingen

>>> Tilbake til innledningen