De fem billigste byene

Storbyferie på budsjett? Se hvilke fem populære storbyer som er de billigste.

Forrige uke kom listen over verdens dyreste byer. Ikke overraskende kom Oslo høyt opp på listen. Men det er en annen nordisk hovedstad som er enda dyrere enn Oslo, skal vi tro denne undersøkelsen. Hvilken by dette er, finner du ut her.

Men la oss glemme de dyreste byene denne gangen, og heller se på hvilke storbyer som kommer ut som de billigste. Men merk at denne listen ikke viser de aller billigste byene i verden. De er ikke akkurat turistmagneter, selv om de er spennende reisemål for den eventyrlystne.

DinSides store reiseguide

Det er den britiske avisen The Guardian som har plukket ut fem byer som er populære storbyer, og som i tillegg er veldig billige, ifølge undersøkelsen.

Her ser du hvilke byer som gir deg en billig storbyferie:

1. BUENOS AIRES

Den aller billigste storbyen, som også er en turistmagnet, er ikke overraskende Buenos Aires. Argentinas hovedstad lokker turister med blant annet tango, biff og fotball. Byen kom på 139. plass på listen over de 143 byene. Vi snakker altså grisebillig!2. SEATTLE

Seattle kom på 100. plass på listen. Denne byen ligger nord-vest i USA, ikke så langt fra Canada. Seattle var dotcom-hovedstaden på slutten av 90-tallet, og opplevde en voldsom økonomisk vekst. Da boblen sprakk rundt tusenårskiftet, ble prisene i restaurantene, barene og butikkene redusert betraktelig. Seattle kan fortsatt by på et hyggelig prisnivå.

Mer info: Visit Seattle

Vilnius er den nærmeste av de fem billige byene. Foto: Vilnius Tourism
Vilnius er den nærmeste av de fem billige byene. Foto: Vilnius Tourism Vis mer


3. VILNIUS

Vilnius er en by som ligger i svært behagelig reiseavstand fra Norge, sammenlignet med de andre byebne. Litauens hovedstad kan friste med en gamleby som konkurrerer med Tallins gamleby, og lave priser på alt fra overnatting til restaurantmat og shopping. Vilnius kom på 97. plass på listen. Vilnius er et godt alternativ for deg som liker Praha og Tallinn.

Mer info: Vilnius Tourism

4. BANGKOK

Bare hakket dyrere er Bangkok, som havnet på 95. plass. Byen er kaotisk og eksotisk, og fungerer som inngangsporten til Thailand for veldig mange nordmenn som reiser hit i jakten på palmer og sol og lave priser. Bangkok er billig for deg som utnytter deg av markedene og gaterestaurantene, men kan også by på luksus for den som har penger å brenne.Mer info: Bangkok Tourism

5. LISBOA

Portugals hovedstad kommer på 73. plass på listen, og er dermed Vest-Europas billigste hovedstad. Her er det billig å spise og shoppe, men det kan være mer vrient å finne billig overnatting. Men du trenger kanskje ikke det, for i Lisboa varer festen hele natten gjennom.Mer info: Visit Lisboa