De fem beste

TEST: Vi sjekker pris og brukervennlighet hos ti hotellbookingtjenester. Vi valgte oss London på Valentines-dagen den 14. februar og ba om et rom med dobbeltseng for en natt. Vi vurder pris og brukervennlighet.


Venere.com

Lekkert, kjapt og billig, det er Venere.com Siden er det fresheste designet av alle 10 tjenestene i Se & Hørs test. Når vi søker etter London-hoteller får vi hele opp 185 hoteller rangert etter pris. Prisen starter på 29 pund, vel 350 kroner, og ved utgangen av bestillingen kommer det ikke opp en skjult avgift. Det tar fem klikk fra du får opp søkeresultatene til bestillingen er klar. Kanskje fordi siden er superlett å finne frem på.

Hotellene som kommer opp er kjapt beskrevet og er kanskje ikke helt korrekte, med inntrykket justeres av brukervurderinger. Forholdet mellom Veneres.coms beskrivelse og de faktiske forholdene er ett av kriteriene som brukerne vurderer, og ifølge karakterboka er de ikke nådige når de mener at det er uoverenstemmelser.

Venere.com er et italiensk selskap som tilbyr booking av hoteller, leiligheter og bed & breakfasts over hele jorda. Selskapet opplyser at de har 12.000 objekter i sine databaser.

Tilbyr: Booking av hotellrom og leie av ferieleiligheter over hele jorda.
Navigasjon: Grundige presentasjoner av hotellene.
Pris: 350 kroner
Du sparer: Du sparer 242 kroner, 40 prosent, i forhold til å ringe hotellet direkte.
Karakter: 6
Nett: Venere

Ebookers.no


Ebookers er et veletablert nettreisebyrå med filialer i flere europeiske land. Da vi søkte etter hotell valgte vi oss, som så mange andre, Kensington. Vi fikk åtte hoteller å velge mellom. Hotellene er alle sammen vurdert av brukerne i en skala fra en til fem, og vurderingene kommer opp som pop-ups. Hotellbeskrivelsene er utstyrt med fargebilder. Ebookers kunne med fordel lagt til et telefonnummer og en lenke til hotellenes nettsteder.

Tilbyr: Flybilletter, leiebil, hotell, pakke- og temareiser. Kundeservice på norsk.
Navigasjon: Enkel og lettfattelig søkesystem. Du kan søke helt ned på bydelsnivå i de største byene.
Pris: Fra 589 - 1.000 kroner
Du sparer: 186 kroner på å velge Ebookers' rimeligste hotell i det foretrukne området.
Karakter: 5
Nett: Ebookers

Berg-Hansen.no


50 hoteller fra 604 til 2.465 kroner dukket opp da vi søkte i reisebyrået Berg-Hansens hotelldatabase. Hotellene ble ryddig sortert på pris og både i euro og i norske kroner. Hotellinformasjonen er grei og alle de nødvendige opplysningene er der, med unntak av telefonnummer og lenke til nettsted.

Tilbyr: Ferie- og forretningsreiser, flybilletter, leiebil- og hotellbooking. Kundeservice på norsk.
Navigasjon: Funksjonelt og nøkternt.
Pris: 604 kroner
Du sparer: 215 kroner på å bestille gjennom Berg-Hansen
Karakter: 5
Nett: Berg-Hansen

Supersaver.no


Supersaver.no er en del av Svenske Resegruppen og Marco Polo Travel. Da de åpnet onlinebutikken i februar i år, gikk de inn for å være best på pris, og de har hevdet seg godt i mange prisundersøkelser. Da vi søkte fikk vi opp vel 50 hoteller i fra 437 kroner og opp til 1.249 kroner, spredt utover hele London. Det billigste, Queens, ligger i en fjern forstad.

Tilbyr: Fly, hotell og leiebil, hver for seg eller i ulike pakkeløsninger. Kundeservice på norsk.
Navigasjon: Ryddig og fin.
Pris: 437 for en natt
Du sparer: 262 på å bruke Supersaver.no i forhold til å ringe hotellet direkte.
Karakter: 5
Nett: Supersaver

Norwegian.no


Vi fikk opp 470 hoteller fra 370 til 2.080 kroner. Vi gikk for det tostjerners Regent Palace Hotel rett ved Picadilly Circus. Norwegian oppgir ikke merverdiavgiften i prissøket sitt og du må derfor regne med å legge på 17,5 prosent og serviceavgift.

Tilbyr: Billige flybilletter til en rekke destinasjoner innen- og utenlands, leiebil og hotellovernatting på Norwegians destinasjoner. Kundeservice på norsk.
Navigasjon: Enkel, lettsøkbar. Pluss for store og lesevennlig utførelse.
Pris: 480 kroner
Du sparer: 69 kroner på å booke dette hotellet via Norwegian
Karakter: 4
Nett: Norwegian

>>> Se de fem verste

>>> Slik får du den billigste overnattingen

>>> Tilbake til innledningen