De eksotiske

Her er våre fem utvalgte i kategorien eksotiske restauranter.

Oslo strømmer nærmest over av hva man kan kalle eksotiske restauranter. Spis afrikansk, sør-amerikansk, indisk, hva det måtte være. Her har vi plukket ut noen av våre favoritter.

Sushi Nam Kang

Sushibølgen er over oss, ennå…Skal du først forsøke deg på et japansk måltid kan du like gjerne gjøre det på byens beste, Sushi Nam Kang. Anonymt plassert i nede i Torgata, men interiøret er mer tilfredstillende enn utsiden skulle antyde. Mat og service er førsteklasses.

Forretter fra kr 62, hovedretter fra kr 119, dessert fra kr 60. Sushi, tretten biter, koster kr 150. Meny bestående av tre retter koster kr 230.

Torggata 24, tlf: 22 20 19 40.

Byens beste for kinamat? Dinner Restaurant.
Byens beste for kinamat? Dinner Restaurant. Vis mer

Dinner Bar & Restaurant

Kinesisk, slik de aller fleste av oss ikke har spist det før. Med vekt på regionene Sechuan og Kanton presenterer Dinner kulinariske opplevelser som ligger lysår unna chop suey’en på hjørnet, og det til rimelige priser! Som seg hør og bør kan du velge å få maten krydret på tradisjonell super-sterk måte. De anbefales imidlertid å holde seg til ’medium’. Flotte lokaler midt i sentrum.

Forretter fra kr 54, hovedretter fra kr 128, dessert fra kr 50.

Stortingsgata 22, tlf: 23 10 04 66.

Agra

Fra beste kinesiske til beste indiske? Agra ligger i alle tilfeller høyt oppe på listen over Oslos ypperste indiske, med tandori og balti som spesialiteter. Prisene er heller ikke noe å klage på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forretter fra kr 55, hovedretter fra kr 110, dessert fra kr 55.

Stranden 3, Aker Brygge. Tlf: 22 83 07 12.

Wollans Efterfølgere

Eksotisk? Tja, mer fordi vi ønsket å finne en plass på listen til denne restauranten. Men kanskje holder det at Wollans Eft. kun serverer fisk? Det har jo blitt en raritet bare det. Restauranten er høyst anbefalt, her spiser du sjømat som du aldri har gjort det før.

Forretter fra kr 115, hovedretter fra kr 215, dessert fra kr 90. Fire retter til kr 415, eller skalldyrfat til kr 425.

Rådhusgata 28, tlf: 22 41 19 14.

Sult

Moderne, oppfinnsomt kjøkken i minimalistiske lokaler på Grünerløkka. Eksotisk, rett og slett fordi råvarer som hest, struts og hval fortsatt kan sette en støkk i noen og enhver. Gourmet til en billig penge, men belag deg på en stund i baren – det er ikke mulig å bestille bord.

Forretter fra kr 67, hovedretter fra kr 149, dessert fra kr 64.

Thorvald Meyersgt. 26, tlf: 22 87 04 67.