De dyreste shoppinggatene

Her får du listen over verdens ti dyreste handlegater. Har du noen lire eller dollar til overs er det bare å hive seg på første fly.

De dyreste shoppinggatene

  1. De ukjente

Her får du oversikt over verdens ti dyreste handlegater. Har du ikke kontoen full av penger, er de likevel verdt et besøk. Finn deg et kafébord og observer rikfolket formelig kaste om seg med penger.

Noen av shoppingmekkaene vil nok oppleves som ganske selvsagte for de fleste, mens noen også vil være ukjente for mange. For å se listen over de mer ukjente handlegatene, se våre overraskelser.

Avinguda Diagonal, Barcelona

Barcelonas shoppinggate nummer én er ypperlig for deg som får litt smådårlig samvittighet av å gå på shopping fremfor å beskue severdigheter og kulturmonumenter. Mens du beveger deg i en av Europas hotteste handlegater kan du nemlig beskue mange av byens arkitektoniske skatter, bl.a. flere bygninger av arkitekten Gáudi. En tur i den brede paradegaten kan med andre ord få i pose og sekk.

Avinguda Diagonal er en del av byens fem kilometer lange shoppingallé. I tillegg finner du et vell av fasjonable butikker i gatene rundt: Passeig de Gràcia, Via Augusta, Carrer de Tuset og ikke minst Avenue Pau Casals. (Blir det for dyrt kan du lete opp Zara-butikken iI Passeig de Gràcia. Denne kjeden er kjent for god design til lav pris.

De dyreste shoppinggatene

Fifth Avenue, New York

I hjertet av Manhattan i New York ligger byens mest glamorøs pulsåre, Fifth Avenue. Full av lekre butikker og trendy gallerier, her finner du virkelig alt. I tillegg til det kjente varehuset Saks Fifth Avenue (er du heldig får du med deg et av varehusets salg i femte etasje), ligger alle de kjente merkevareforretningene på rekke og rad, som for eksempel Gucci, Tiffany, Dior og Versace.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Besøk også leketøysbutikken F.A.O. Schwarz, der Tom Hanks lekte seg i filmen Big og nesten like mange voksne går uten barn som med.

Fifth Avenue er på sitt beste rett opp under jul, da alle magasinene konkurrerer om de flotteste utsillingene og hele gaten er overdådig pyntet slik bare amerikanerne kan det.

Via Condotti, Roma

Mekka for italienske moteentusiaster er helt klart Via Condotti i Roma. Her holder blant annet Gianni Versace og Valentino Garivani hus. Via Condotti strekker seg ut fra Spansketrappen, på lik linje med Via Borgogna og Via Frattina, to andre gater med smak av luksus.

Les mer om shopping i Roma her.

Bond Street, London

I Londons superclassy Mayfair-område finner du Bond Street, kjent for de fleste nordmenn som har besøkt den britiske hovedstaden. Gaten som har vært overklassens klare favoritt siden midten av 1800-tallet, strekker seg fra Piccadilly Circus til Oxford Street. I den ene enden finner du blant annet Versace, Gucci, Armani Hermés, Chanel og Cartier, i tillegg til en rekke kunstgallerier og gullsmeder.

Vil du teste selvkontrollen kan du ta en tur på auksjonshuset Sotheby’s og forsøke å holde hendene pent i fanget. Husk: Begynner du først å by er nærmest umulig å stoppe, og du risikerer å reise hjem med et stort innhugg i kontoen.

De dyreste shoppinggatene

Rodeo Drive, Los Angeles

Rodeo Drive i Beverly Hills er stedet for deg som ønsker å gjenskape Julia Roberts handletur i Pretty Woman-filmen. Gaten er ikke lang, men til gjengjeld er den regnet som en av verdens desidert mest glamorøse.

Liten plass til tross, her finner du dem alle sammen: Armani, Bally, Valentino, Ralph Lauren og Gucci.

Tro Rodeo er gatens nyeste tilskudd, og skal hindre shoppeklare europeere i å få hjemlengsel. Gaten skal forestille en europeisk aveny, hva nå enn det måtte bety, med en italiensk Piazza og fontener. Det kan kanskje hjelpe på noe av Disneyfølelsen som utvilsomt gjennomsyrer hele området?

Avenue Montaigne, Paris

De dyreste shoppinggatene

Det er lekkert, det er overalt, og det er DYRT. Avenue Montaigne ligger like i nærheten av den mer kjente Champs Elysées, Paris’ stolthet. Selv om mange nok vil anse den sistnevnte for å være verdens beste handlegate hevder vi at den må dele plassen med Avenue Montaigne, der mange av de kjente motehusene holder til. Her finner du Calvin Klein, Chanel, Dior, Prada med flere.

En av butikkene på Champs Elysées som virkelig er verdt et besøk er det enorme parfymeriet Sephora. Her bruker ekspeditørene hvite frakker og bomullshansker, og utvalget er enormt. Flere meter med bare leppestifter og like rekker med neglelakker i alle regnbuens farger og nyanser.

Billig reise?

Er du på jakt etter en billig reise i siste liten. Vår oppdaterte restplassoversikt holder deg orientert om de aller siste og aller billigste reisene på markedet. Er du i tvil om hvor ferieturen burde gå kan du sjekke hva andre lesere synes i Din Reiseguide.