De dyreste hotellbyene

I verdens dyreste hotellby koster et hotellrom 2.750 kroner. Det er 1.000 kroner dyrere enn i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gjennomsnittspris på 3.000 kroner for et hotellrom høres helt hinsides ut. Og for å få det på det rene - dette dreier seg om hotellprisene forretningsreisende betaler når de er på forretningsreiser. Og da bor de ikke på tostjerners hoteller.

Dermed må disse gjennomsnittsprisene tas med en klype salt. Du MÅ ikke betale nesten 3.000 kroner natten for overnatting i Moskva. Likevel, undersøkelsen sier litt om forskjeller i prisnivå i de forskjellige byene.

Dyrt i Moskva

Det er dyrt å bo på fint hotell i Moskva. Foto: Hotell Baltschug Kempinski
Det er dyrt å bo på fint hotell i Moskva. Foto: Hotell Baltschug Kempinski Vis mer

Moskva har den
høyeste hotellprisen, ifølge undersøkelsen utført av Hogg Robinson Group, HRG. Her koster et hotellrom gjennomsnittlig 2.746 kroner. På andreplass kommer New York, der gjennomsnittsprisen ligger på 2.097 kroner.

Bare for de rike i Moskva

Undersøkelsen er gjennomført fra januar til juni 2007, og prisene er hentet fra britiske forretningsreisende som har bestilt hotell gjennom HRG.

Oslo har økt med 23 prosent

Oslo kommer på en 11. plass med 1.738 kroner, etter Stockholm på 7. plass med 1.820 kroner. Både København og Helsinki ligger hakket lavere enn Oslo i pris i denne undersøkelsen.

Oslo - ikke lenger dyrest i Skandinavia

Selv om Oslo ikke havner helt i toppen på listen, er det den europeiske byen som har hatt sterkest prisøkning siden i fjor. Hele 23 prosent dyrere har det blitt å overnatte ved de typiske forretningshotellene i hovedstaden.

Helt tilfeldige hotellstjerner

- Den sterkeste prisøkningen står Mumbai for, med en økning på hele 30 prosent. Med døgnpris på 1.717 kroner er det likevel ikke nok til å komme på listen over de ti dyreste hotellbyene i verden, sier markedsdirektør i HRG Nordic, Simen A. Johannessen i en pressemelding.