Eldre bruker mest tid og penger på å reise, viser ny undersøkelse. Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMME
Eldre bruker mest tid og penger på å reise, viser ny undersøkelse. Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMMEVis mer

De bruker mest penger på ferien

...og de vil ikke bare ligge på stranda.

Vi snakker om 68-generasjonen, selvsagt.

De over 60 år er altså gruppen som bruker mest penger på å reise. Det fremkommer i
Europeiske Reiseforsikrings Reiseundersøkelse.

Mat og drikke og severdigheter

Reiselivsundersøkelsen, som TNS Gallup har foretatt for Europeiske Reiseforsikring, viser dessuten at det er god mat og drikke som betyr mest for 60-åringene - men dette er faktisk også det viktigste for alle aldersgrupper. Ni av ti legger mest vekt på dette.

Men for eldre reisende er tematurer, severdigheter og opplevelser omtrent like viktig. Åtte av ti tar slikt med i vurderingen når de bestemmer reisemål.

- I undersøkelsen er det stor forskjell på prioriteringene avhengig av alder. Ungdom vil i tillegg til god mat og drikke ha sol og varme og lavpris, mens komfort og service vektlegges av andre aldersgrupper, sier Emma Elisabeth Vennesland, ass. informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring i en pressemelding.

- Personer over 60 år er en meget ressurssterk gruppe som ønsker opplevelsesreiser. Noen reiser til Antarktis for å se is og snø og Sydpolen, mens Kambodsja lokker de historieinteresserte. Vi har skadesaker som bekrefter dette bildet. Vi har skader på 60-åringen i Angola, 63-åringen i Ecuador, 66-åringen i Nepal, 70-åringen på Grønland, 75-åringen i Chile, 81-åringen i Kina, 82-åringen i Nord-Korea og 90-åringen i USA, sier Vennesland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eventyrlystne "gamliser"

- Hovedtyngden av våre kunder er personer i 60-årene. De er opptatt av et tett og innholdsrikt faglig program, som spenner fra vanlige turistseverdigheter til mat- og vinkultur, naturopplevelser til konkrete kulturelle, historiske og politiske tema, sier Espen Nedland Hansen, daglig leder i Temareiser Fredrikstad AS i pressemeldingen.

Også Star Tour bekrefter trenden om at norske 60-åringer velger temareiser og at mat og drikke er viktig.

- Nordmenn reiser mye mer med magen og ganen enn tidligere. Men i våre undersøkelser har alltid varme og sol kommet før mat og drikke. Vi ser at ønsket om opplevelsesferier har økt fra år til år, og at Oslo-folk er mest opptatt av dette, sier Lena Petersson, informasjonssjef i Star Tour.

- Dagens norske 60-åringer vil suge til seg inntrykk, og nyte livet. De bestiller aller helst en temareise. 95 prosent av dem som har bestilt en temareise, gjør det igjen. Spesielt aktive tematurer, sykkelturer og vandringsturer er populært, sier Lena Petersson i Star Tour.