De beste

Dette er de av ambassadene som vi har kontaktet, som kunne tilby god hjelp og informasjon. Vi vil presisere at vi kun har vurdert det norske tilbudet.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Sør-Afrikas ambassade

Sør-Afrikas ambassade tilbyr hjelp og svar på spørsmål, sender ut brosjyrer dersom det er ønskelig, og er behjelpelig med visum (ikke nødvendig for en vanlig turist). De har et eget turistkontor i England, som skandinaviske land sogner til, men de har full forståelse for at folk heller ringer dem.

Vår kommentar:
Ved Sør-Afrikas ambassade får vi særdeles god hjelp, med gode utfyllende svar på når vi bør reise med tanke på pris og vær. Vi blir også forklart hvorforvi får disse anbefalingene. Vi får utmerkede svar på hva det koster å bo, hva det koster å spise – og hvordan vi kan bo rimelig. Vi får anbefalinger om hvor vi bør dra, hvordan vi kan reise rundt, og hvor vi ikke bør oppholde oss. To nettsteder anbefales også, én for å søke etter bosted og én for informasjon om Sør-Afrika.

Sør-Afrikas ambassade har tilholdssted i Drammensv 88 C, tlf: 23 27 32 20.

Ved Portugals ambassade får vi gode reiseråd. Bilde fra Lisboa.
Foto: Jorge Tutor Foto: Jorge Tutor
Ved Portugals ambassade får vi gode reiseråd. Bilde fra Lisboa.
Foto: Jorge Tutor Foto: Jorge Tutor Vis mer

Portugals ambassade

Under Portugals ambassade finner vi i telefonkatalogen landets Handels- og turistkontor. Der besvares spørsmål, og du blir tilsendt gratis informasjon i posten om du ønsker det. Selve ambassaden kan hjelpe med visumforespørsler. Nordmenn trenger ikke visum for å reise til Portugal.

Vår kommentar:
Hjelpsom betjening og hyggelige svar på norsk. De demonstrerer god lokalkunnskap, og vi får nyttige tips bare vi graver litt. De forteller med begeistring om folk og land, og gir anslag på priser og når det er best å reise. Vi får personlig informasjon og et positivt inntrykk.

Portugals ambassade, konsulatavdeling – Josefines g. 37, 0351 Oslo, tlf 23 33 28 50
Handels- og turistkontor (ICEP) – Nedre Slottsgate 13, 0157 Oslo, tlf. 22 41 36 08, faks 22 56 43 55

Spanias ambassade

Ved Spanias ambassade treffer vi en hjelpsom dame som tilbyr seg å svare på spørsmål. Får en kort beskrivelse av hva jeg kan forvente meg å oppleve i de forskjellige regionene, og hva det koster å spise ute. Ved flere spørsmål blir vi bedt om å kontakte ambassadens eget turistkontor. Her får vi informasjon, tips om når vi bør reise med tanke på vær og prisforhold, hva ting koster og hvor vi kan bo billig. Vi blir tilbydt brosjyrer i posten.

Vår kommentar:
God hjelp både ved ambassaden og turistkontoret, og begge steder snakker de norsk.

Spanias ambassade, Oscars g 35 i Oslo, tlf: 22 92 66 90.
Turistkontoret holder til i Kronprinsens g 3, 2. etasje. Tlf: 22 83 40 50.

Thailand

Thailand har både ambassade og generalkonsulat i Oslo. Ambassaden har også en egen visumseksjon. Ambassaden anbefaler hotell, men kan ikke hjelpe med bestilling og reservasjoner. Brosjyrer om ferielandet Thailand sendes gratis i posten.

Vår kommentar:
Her skorter det verken på kunnskap eller vilje, men hvis du ikke føler deg stiv i engelsken har du et problem. Bortsett fra hos resepsjonisten, går alt på engelsk her. Vi får fyldig informasjon om når og hvor vi bør reise, hva vi bør se og hvor mye penger vi må regne med å bruke.

Adresse er Eilert Sundtsgt 4, 0259 Oslo. Telefon er 22 12 86 60.

Den britiske ambassade

Ved henvendelse til ambassaden blir vi bedt om å kontakte turistbyrået, British Tourist Authority – som er det offisielle turistbyrået i Norge. Nummeret til turistkontoret får vi oppgitt fra sentralbordet på ambassaden. Turistkontoret har informasjon om Skottland, England, Wales og Nord-Irland. Hotell bestiller man selv, dette gjør ikke turistkontoret, men de opplyser om at reiseselskapet eventuelt kan bestille. De henviser også til en nettside hvor vi kan finne mye informasjon. Ambassaden kan hjelpe med informasjon dersom du ønsker å jobbe eller flytte til Storbritannia, ellers bør du ta kontakt med turistkontoret.

Vår kommentar:
Vi får god hjelp og informasjon ved turistkontoret, og tilbud om info/brosjyrer i posten – men de svarer også på konkrete spørsmål.

Den britiske ambassade holder til i Ths Heftyes g 8, Oslo, tlf: 23 13 27 00.
Turistkontoret har telefonnummer 22 01 20 80, og adressen er Dronning Mauds g. 1-3, Oslo.

Mexicos ambassade

Ved den mexicanske ambassaden får vi beskjed om å sende skriftlig forespørsel per faks eller e-post. Ambassaden må registrere alle forespørsler. De sender brosjyremateriell og annen skriftlig informasjon i posten. Ambassaden har ikke eget turistkontor i Norge.

Vår kommentar:
Vi får svar på grei engelsk, men de kan dessverre ikke fortelle noe over telefonen. Å sende forespørsel skriftlig er greit nok, og de fleste har vel tilgang på faks eller e-post. Men det hadde vært atskillig bedre om vi også kunne fått noen svar over telefonen.

Mexicos ambassade – Karenslyst Allé 2, 0278 Oslo, tlf. 22431165, faks
E-post for forespørsel: mexico@online.no

Hellas

- Ring turistkontoret, svarte en vennlig, men bestemt stemme. Ingen tvil om at den greske ambassaden har annet å bedrive enn å besvare nysgjerrige turisters ubestilte spørsmål.

Vår kommentar:
Ambassaden henviser ganske enkelt til Den greske stats turistbyrå. Verken mer eller mindre. En ambassade som representerer et så populært ferieland for nordmenn, bør ha en liten godbit i form av en brosjyre?
Turistbyrået tilbyr masse informasjon og gir veldig gode råd.

Den greske ambassade, Nobels gate 45, tlf.: 22 44 27 28, faks, 22 56 00 72
Den Greske Stats Turistbyrå, tlf.: 22 42 65 01, faks: 22 42 64 80, e-post: grekiska.statens,turistbyra@sweepnet.se

Her kan du se de lite behjelpelige ambassadene