De beste taxfreekjøpene

Full kvote? Ja, som regel. Men hva burde du egentlig satse på når du handler taxfree for å spare?

Det er jo lave priser som er hovedmotivasjonen når vi åpner lommeboken før eller etter turen til utlandet. Fri for avgifter og tollsatser skal de ettertraktede varene være langt billigere enn hva du finner i vanlige butikkhyller her hjemme. Vi har trålet prislistene og sanket sammen de aller beste kuppene.

Beste kjøp

For at du lettere skal finne frem viser vi deg de aller beste kjøpene for hver av de mest vanlige varegruppene i taxfreebutikkene. Klikk på lenkene nedenfor for å sjekke hva som er mest lønnsomt.


Dyr sprit og fancy gaver

De største besparelsene får du ved kjøp av dyr sprit og kostbare gaveartikler som klokker og gullringer. Tobakksvarer er også en sikker vinner. Kjøper du full kvote, altså en kartong sigaretter, kan de ti pakkene med Prince spare deg for rundt 370 kroner, eller circa 70 prosent av hva du måtte ha betalt her hjemme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisene på de ulike varene har vi hentet inn fra Euroshop på Gardermoen, Braathens samt charterselskapet Premiair. Vi har altså tatt utgangspunkt i at du handler med norske taxfree-aktører. Merk deg imidlertid at prisene svinger i taxfree-verdenen. Sjekk hvor du finner de beste prisene i vår test av taxfree-butikkene på flere europeiske flyplasser.

Hva er lov å ta med?

Spar penger på dyr sprit og kosmetikk.
Spar penger på dyr sprit og kosmetikk. Vis mer

Det er fristende med lave priser, i blant litt for fristende. Nå er det en gang slik at det er satt begrensinger på hvor mye du har lov til å ha i posen når du passerer tollen. I korte trekk gjelder følgende regler.

  • 2 liter øl
  • 2 liter vin (1 liter ved kjøp av sprit)
  • 1 liter sprit (inntil 60%)
  • 200 sigaretter eller 250 gram tobakksvarer
  • Varer inntil en verdi av 5.000 kroner

Det er også mulig å betale tollavgift på varer som overskrider kvoten. Les mer om regler og priser for dette i denne artikkelen.

Billig reise?

Er du på jakt etter en billig reise i siste liten? Ta en titt på hva som er tilgjengelig i vår oppdaterte restplassoversikt. Er du i tvil om hvor neste ferieturen burde gå? Sjekk lesernes egne vurderinger og reisebrev i Din Reiseguide.