De beste taxfree-kjøpene

Vi fyller posene på hovedflyplassen, men hva bør vi fylle dem med?

Edle dråper til kropp og gane er populære taxfree-produkter.
Edle dråper til kropp og gane er populære taxfree-produkter. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi handler som gale i taxfree-butikkene. Også på Gardermoen. Faktisk handler vi så mye at butikkarealene på vår relativt nye hovedflyplass allerede har blitt for små. Og det er ikke først og fremst fordi utenlandske turister er glade i taxfree-varer. Nordmenn på vei til utlandet handler også på hovedflyplassen, både for å konsumere på ferie, og for å ta med hjem igjen etter ferien. Men hva sparer du mest på å kjøpe?

Dyre varer – mest å spare

Det er ikke til å komme forbi – det er på de aller dyreste varene du kan spare mest. Knalldyr konjakk blir mange hundre kroner billigere uten norske avgifter, og eksklusive sigarer sparer du mer enn tusen kroner på å handle skattefritt. En pakke med Romo Y Julieta Churchills A/T får du 1.740 kroner billigere i taxfree-butikken enn over disk i Norge.

- Vi har best priser på finere kvaliteter både når det gjelder konjakk, whisky og sigarer, forteller Per Ivar Hoff hos Euroshop på Gardermoen.

Regner vi i prosent, finner vi imidlertid at du sparer mest på å handle vodka og rulletobakk. 76 prosent billigere får du Koskenkorva og Vikingfjord om du legger handleturen til Gardermoen enn om du handler på polet. Røyker du, får du samme prosentvise besparelse ved å handle Eventyrblanding.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også kosmetikk

Mange velger å fylle toalettmappen på flyplassen før ferien. Du sparer skatten, og slipper ta med deg halvtomme flasker på tur.

 • Sjekk hva du sparer på utvalgte kosmetikkartikler før ferien.

  Hva kan du ta med deg?

  Det er fristende med lave priser, i blant litt for fristende. Nå er det en gang slik at det er satt begrensinger på hvor mye du har lov til å ha i posen når du passerer tollen. I korte trekk gjelder følgende regler for varer du tar med inn igjen til Norge.

  • 2 liter øl

  • 2 liter vin (1 liter ved kjøp av sprit)

  • 1 liter sprit (inntil 60%)

  • 200 sigaretter eller 250 gram tobakksvarer

  • Varer inntil en verdi av 5.000 kroner
  Det er også mulig å ta med mer om du betaler tollavgift. Sjekk hva som skjer om du tar med for mye uten å betale avgift.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.