De beste reisesidene på nettet!

De har alle vært i cyberspace en stund nå. Star Tour, Saga, Ving, Detur, Apollo, Ombro, Gulliver, Lilleputtreiser og Pyramidene. Charter har begynt å ta av på nettet og alle aktørene har egne sider. Men hvilken side er best? Er det noen som, i tillegg til å være gode på funksjonalitet og informasjon, belønner deg for at du faktisk gjør bestillingen selv?

Publisert

Vi har sett nærmere på disse hovedpunktene hos nettstedene: Reiseinformasjon, prisinformasjon, funksjonalitet, Internettrabatt og betalingsløsning.

Reisemålsinformasjon

De fleste turoperatørene har fyldig informasjon om sine reisemål på Internett. Som regel er innholdet på nettsidene en tro kopi av hva som står i papirutgaven av feriekatalogene. Vi har i testen sett nærmere på hvor enkelt det er å finne frem reisemål- og hotellinformasjonen, samt hvor bra de forskjellige operatørene er på bilder av både hotellene og reisemålene.

Prisinformasjon

Alle de store aktørene har en online bookingdialog som gjør at du slipper å regne ut prisene manuelt. Men hva slags priser er det som kommer frem? Hos noen får du prisene regnet ut med forsikringer inkludert. Hos andre får du kun ut grunnprisene. Vær spesielt oppmerksom på dette! Det er nemlig årsaken til at det ofte er vanskelig å finne igjen prisen fra en annonse du har sett i avisen eller på nettet.

Funksjonalitet

Apollo har også egne nettsider...
Apollo har også egne nettsider... Vis mer

Det hjelper lite å ha fine sider hvis de ikke fungerer tilfredsstillende. Er det tungvint å finne frem til rette priser? Er det lagt til tilleggsfunksjoner som gjør at du slipper å lese om ting som du ikke har interesse av? Finnes det varslingssystemer som sier fra hvis det har blitt ledige restplasser?

Internettrabatt

Du gjør bestillingen. Det betyr at operatøren sparer provisjoner til byråene/selgerne ,men tjener du noe på det? Vi har sett på hvilke av nettstedene som gir deg rabatter – og hvor store de er.

Betalingsløsning

Kan du betale på nettet? Eller er det fortsatt giro som gjelder? Vi har også sett på selskapenes betalingsløsninger.

Her er våre karakterer
SelskapKarakter
Saga5
Ving4
Star4
Gulliver4
Apollo4
Ombro4
Lilleputt3
Detur1
Pyramidene1


Finn den billigste billetten!

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

De aller billigeste reisene kjøper du rett før avreise. Ønsker du å følge med på charterselskapenes restplasser? I vår oppdaterte restplassoversikt kan du sjekke både priser og tilgjengelighet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer