De beste reisenettsidene

Vi har samlet reisenettstedene som gjør reiseplanleggingen enklere.

Publisert
Sist oppdatert

For noen er halve moroa med ferien forberedelsene. De leter frem kart, surfer etter bilder, og leser reiseartikler fra stedet de skal til.

Andre bestiller bare fly og hotell, og tropper opp på ferieåstedet med blanke ark.

Begge deler kan være like morsomt, men uansett hvilken type turist du er, er det nettet som er det viktigste reiseverktøyet i dag. Hvordan klarte vi oss uten før i tiden?

Planlegg turen din på nett.<br />
<i>Illustrasjon: Per Ervland</i>
Planlegg turen din på nett.
Illustrasjon: Per Ervland Vis mer

Reiseredaksjonen tenkte vi skulle gjøre det enda lettere for deg å reise via nettet. Vi har derfor samlet sammen våre
favorittnettsider, og presenterer dem for deg. Dette er nettsider som er nyttige enten du skal finne flybilletter og hoteller, dra på backpackertur, til fjells i Norge, på skiferie, eller på bilferie, for eksempel.

Vi må selvsagt få med at DinSide Reise selvsagt er en av de aller beste nettsidene for deg som er reiseglad ;-) Men vi er objektive nok til å vite at du trenger flere enn oss for å gjøre reisen optimal.

Her er våre favoritter blant reisenettsidene:

Norwegian - Norwegian er ikke nødvendigvis vårt favorittflyselskap, men vi elsker lavpriskalenderen deres. Den har forresten også Sterling en variant av. Norwegian er første nettside vi sjekker når vi skal reise et sted vi vet de hvite og røde flyene flyr. Men vi sjekker selvsagt også konkurrentene - SAS, Ryanair, eller noen av de andre selskapene som flyr dit vi vil, før vi bestemmer oss for hvem vi kjøper billetter av.

Orbville.no - Orbville.no er stedet å lete etter både restplasser og flybilletter. Svært enkel og brukervennlig nettside som presenterer deg for alternativer fra alle de store charterselskapene, flyselskapene og andre reisenettsider. Vi synes imidlertid ikke hotellsøket deres er så bra, siden du ikke kan søke på hotell i spesielle områder i storbyene, og heller ikke etter standard. Men du - husk at flybillettene som regel er billigere når du bestiller dem direkte fra deres nettsider.

Utenriksdepartementets landsider - her finner du de offisielle reiserådene for hele verden. Kjekt for deg som skal på en ferie til et litt mer eksotisk land. Her er også generelle tips og råd om sikkerhet på reisen, hvordan du gifter deg i utlandet, og kontaktinfo til UDs utenriksstasjoner (ambassadene).

TimeOut - skal du reise til en av verdens metropoler, er dette nettsiden for deg. TimeOut er kjent for sine oppdaterte og fyldige guider. Skjer det noe spennende du bør få med deg når du er i New York, Amsterdam eller London, er det her du kan finne ut av det.

Guardian Travel - denne britiske avisens reisenettside er svært nyttig. Ikke bare har avisens journalister vært omtrent overalt i verden, det er også såre enkelt å finne frem til artiklene om destinasjonen du skal reise til. A-z of all places gir deg oversikten. I tillegg er Been there, lesernes egne reisetips, en aldri så liten gullgruve. Ingen lamme tips om at "du MÅ få med deg Big Ben i London". Nei, sier du det. Her får du tipsene om gjemte perler du ikke ville fått vite om ellers - som den beste fish 'n chips sjappa i Dublin, eller det lille boutiquehotellet i Amsterdam.

Turistforeningen - flott side for deg som planlegger en fjelltur. Her finner du informasjon om alle DNT-hyttene, og oversikt over DNT-arrangerte turer med forskjellige temaer. Vi får lyst til å snøre på oss ski eller dra på oss fjellstøvlene med én gang! Det eneste minuset er at Turplanleggeren kunne vært mer brukervennlig. Vi savner også "pakkeløsninger" for helge- og ukesturer, der DNT presenterer mulige alternativer som passer for den som kjører egen bil, og den som må komme seg til fjells med buss eller tog.

Skiinfo - dette er siden for deg som liker å stå alpint, og trenger info om de norske skisentrene. Her finner du en oversikt over nesten alle skibakkene i landet. Her er førerapporter, værmeldinger, info om overnattingsmuligheter osv. Vil du heller på skiferie i Europa, har Skiinfo.com oversikt over 700 europeiske skisteder. Det er bare å glede seg til skisesongen!

Multimap - hvis du lurer på hvor en bestemt by, landsby eller et tettsted et eller annet sted i verden ligger, så vil du høyst sannsynlig finne det ut på denne nettsiden. OK, kanskje ikke avsidesliggende landsbyer i India er med her, men veldig mange andre steder, i hvert fall. Brukervennlig side.

Viamichelin - denne nettsiden har et godt europakart, og er siden for deg som planlegger en bilferie i Europa. Her får du reiseruter, og også info om severdigheter på veien. Kanskje kjører du forbi en restaurant med Michelinanbefalning? Michelin deler nemlig ikke bare ut stjerner, men også andre merker for restauranter som ikke er SÅ dyre.

Tripadvisor - dette er siden der du kan få vite hva andre synes om forskjellige hoteller, restauranter og attraksjoner over hele verden. Kan være veldig kjekt, men vær obs på at det har vært avslørt at enkelte hotelleiere har lagt inn rosenrøde omtaler av sine egne hoteller.

World Climate - er det regntid i Thailand når du skal dit? Er det fortsatt varmt i Antalya i oktober? Denne nettsiden har statistikk på gjennomsnittstemperaturer og -nedbør til tusenvis av steder over hele verden. Ganske kjekt, hvis du er usikker på hvordan klimaet er der du skal på ferie.

Lonely Planet - verdenstravernes favorittnettside. Skal du reise langt, og til et eksotisk sted, da må du innom denne siden og se hva Lonely Planet har av info om destinasjonen. Her kan du også komme i kontakt med andre verdenstravere, og lese tipsene til de som har vært der før deg.

Har du noen tips om bra reisenettsider? Skriv i debattforumet under!Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer