De beste lofferutene i Hellas

Hellas har noe å by bå både for partyløver og dem som er på jakt etter en stille stund. Vi viser deg variasjonen i det greske øyriket.

Santorini er den absolutt mest fotograferte av de greske øyene.<br />
Foto: Roald Bergstrøm Foto: Roald Bergstrøm
Santorini er den absolutt mest fotograferte av de greske øyene.
Foto: Roald Bergstrøm Foto: Roald Bergstrøm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turistifiserte Rhodos, festlige Ios eller spektakulære Santorini? Valgmulighetene er mange for deg som har tenkt deg på øyhopping i Hellas. Alt i alt finnes det 3000 øyer i Hellas. 100 av dem er bebodde. Mange øyer er overbefolket av turister, andre steder går livet litt saktere.

Lurer du på hvilke øyer som er festligst, hvilke som har best strender og hvor naturen er grønnest? Her leser du mer om hva som kjennetegner de ulike øyene.

Finn din reiserute

[Ugjyldig objekt (NAV)]

I sommersesongen, som begynner i april og slutter i oktober, går fergene hyppig mellom de greske øyene. En fergetur er ikke dyr. En tur på flere timer koster gjerne mellom 100 og 200 kroner per person.

Selv om øyhopping ikke må planlegges ned til minste detalj, kan det være lurt å velge en reiserute som passer. Slik slipper du å havne på partyøya Ios med svigermor og barna på slep.

Her er våre forslag til reiseruter:

Fra Athen:

Du er ikke tvunget til å velge en ensformig chartertur selv om du bare har en uke til rådighet. Du kan fly til Athen, og ta båt til øyer som ligger bare noen timer utenfor storbyen. Øyhopping fra Athen er også perfekt for de som vil kombinere øylivet med storbyferie.

I motsetning til på mange andre greske øyer, vil du på øyene utenfor Athen trolig møte mange grekere. Dette er nemlig populære ferieøyer for beboerne på fastlandet. Sjekk våre tips her.

Backpackerruta

Solnedgang på Paros.
Foto: Rune Kippervik Foto: Rune Kippervik
Solnedgang på Paros.
Foto: Rune Kippervik Foto: Rune Kippervik Vis mer

Er du ute etter en real ryggsekktur med både strandliv og fest? I Kykladene møter du garantert andre backpackere som er ute i samme ærend. Det er enkelt å hoppe mellom de mest populære øyene i Kykladene.

Vi har her lagt opp til en reiserute der du både besøker partyøya Ios, postkortøya Santorini og ”classy” Mykonos. Sjekk tipsene her.

Utenfor allfarvei

I Kykladene finner du også rolige øyer. Små samfunn med bare noen hundre innbyggere. Her slipper du dundrende diskomusikk til den lyse morgen. Øyene er kanskje ikke noe for eventyrere, men perfekt for par og familier som skal hvile ut i ferien. Tipsene finner du her

Det hete hjørnet

Det er hett i Hellas om sommeren. Aller hetest er det på Rhodos og Kos. Selv om du velger å dra til tradisjonelle charterøyer, trenger du ikke å gro fast i solsenga på stranda. Vi guider deg til øyer du kan besøke når du er forsynt på charterlivet, også i det heteste Hellas. Se våre tips her.

Grønne øyer

Mange greske øyer er brunsvidde og uttørkede, men du finner også grønne lunger i det greske øyriket. Sporadene byr på grønn skog og olivenbusker. De sporadiske øyene er ifølge de fleste reiseguider av de vakreste øyene i Hellas. Våre tips finner du her.

Klikk på lenkene i boksen øverst til høyre for å lese mer om reiseruten som frister mest for deg.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.