En av få strender som ikke er dekket med lavasand: Playa Blanca på Lanzarote!
En av få strender som ikke er dekket med lavasand: Playa Blanca på Lanzarote!Vis mer

De beste Kanaristrendene

Det finnes hundrevis av strender på Kanariøyene. Vi har plukket ut de ti beste!

I disse dager starter høysesongen på Kanariøyene. Tusenvis av nordmenn vender nesa mot de utskjelte øyene for å nyte sol og varme. På DinSide finner du en Kanariøyguide for deg som går med tanker om å slikke sol på vinterhalvårets desidert mest populære reisemål for nordmenn. Aller først presenterer vi de ti beste strendene.

Snitttemperatur på 22 grader

Atlanterhavsvannet er kaldere enn Middelhavet, men et par og tyve grader skulle holde bra for deg som vil bort fra høst, vinter og kulde. Vannet er rent takket være iherdig innsats fra de spanske mydighetens side. Ettersom Kanariøyene er vulkanøyer, er det svært mange av strendene som har svart lavasand.

Strender på fire øyer

Vi har plukket ut strender på de fire største øyene, nemlig Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura. Ønsker du å se bilder av de forskjellige strendene klikker du på linkene til høyre!

17833 TARGET="_top">Playa de Maspalomas, Gran Canaria

Den mest kjente stranden ved Playa Inglés er Maspalomas – nærmere bestemt Maspalomasørkenen. Her finner du sanddyner så langt øyet kan se. Stranden er hele ni kilometer lang. Her finnes strandbarer og hel masse vannsportsaktiviteter. Til din informasjon (eller advarsel): Store deler av stranden er avsatt til nudister! Det er ikke spesielt langrunnt her, men de enorme sanddynene er imponerende!

17834 TARGET="_top">Playa de Puerto Rico, Gran Canaria

Stranden i Puerto Rico er ikke stor, men det er dette som er den aller mest populære stranden blant nordmenn på ferieøya. Dette er også stedet der du er mest sikker på å få se solen. Sydspissen av Gran Canaria er det mest solsikre stedet på Kanariøyene! Ren og fin strand.

Artikkelen fortsetter under annonsen

17835 TARGET="_top">Playa de Las Canteras, Gran Canaria

Dette er bystranden i Las Palmas. Hvis du er ute etter å kombinere spansk storbyliv med en sol&bad-ferie er dette stranden du skal sikte deg inn på. Den er ca. fem kilometer lang og "nyoppusset” de siste årene. Vinterstid er dette stedet for de godt voksne turistene.

17839 TARGET="_top">Playa de Jandía, Fuerteventura

Et eldorado for deg som jakter på vind og bølger. Jandía, som ligger på sydspissen av Fuerteventura, er et av de mest populære områdene for windsurfere i hele Europa. Stranden er kritthvit og hele tre mil lang. Vær oppmerksom på at det er store nivåforskjeller ved flo og fjære samt sterk vind – noe i hvert fall windsurferne setter stor pris på.

17837 TARGET="_top">Playa de Las Dunas, Fuerteventua

På nordsiden av Fuerteventura finner du en liten fiskerlandsby som heter Corralejo. Det finnes et par mindre bystrender med svart lavasand inne i byen – men hvis du reiser ca. fem kilometer utenfor kommer du til nasjonalparken ”Las Dunas”. Hele nasjonalparken utenfor Corralejo består av fantastiske strender og enorme sanddyner. Strendene er langrunne og barnevennlige.

17840 TARGET="_top">Playa Blanca, Lanzarote

Playa Blanca ligger ikke langt fra den kjente Papagayostranden helt på sydspissen av Lanzarote. Stranden her er ikke så stor, men den består av nydelig hvit sand – noe som er forholdsvis uvanlig på en øy som nesten bare består av lavastreder. Playa Blanca er et forholdsvis lite turiststed som er svært barnevennlig. Vil du oppleve de fine strendene på Fuerteventura har du god mulighet til det også. Du skimter naboøya i horisonten og det går ferger over flere ganger daglig.

17841 TARGET="_top">Playa de Papagayo, Lanzarote

Syv kilometer fra Playa Blanca finner du de velkjente Papagayo-strendene. Strendene er mest kjent på grunn av at det er ekstremt klart vann i de små buktene. Sanden er gylden og finkornet. Lei en bil eller hopp på bussen hvis du skal hit. Det er stor sjanse for at du finner en bukt hvor du kan nyte livet helt alene! Strendene er ikke spesielt langgrunne.

17842 TARGET="_top">Playa de Puerto del Carmen, Lanzarote

Den mest kjente badebyen på Lanzarote er Puerto del Carmen. Stranden her er typisk for Kanariøyene med sin finkornede mørke lavasand. Det finnes en god del strandrestauranter og du er bare et steinkast unna strandpromenaden som har hundrevis av spisesteder å friste med. Ikke spesielt langgrunt.

17843 TARGET="_top">Playa de Las Americas, Tenerife

Tenerifes svar på Playa del Inglés. Badeby med høy puls som har en strandpromenade som strekker seg helt frem til nabobyen Los Cristianos. Stranden består av finkornet mørk lavasand. Strendene er rene og pene og har mange tilbud for deg som ønsker å kjøre vannscooter eller lignende. Strandbarer så langt øyet kan se…

17844 TARGET="_top">Playa de Los Gigantes, Tenerife

Et forholdsvis nytt reisemål for oss nordmenn på Tenerife. Det spesielle med strendene her er de høye klippene som rager rundt badebuktene. Byen er da også blitt kalt opp etter nettopp de høye klippene (Los Gigantes) som stuper 450 meter rett ned i vannet. Mørk lavasand med særegen natur!

Billig reise

Ferie til overs? Da kan et søk i restplassoversikten være et godt tips. Her finner du de aller siste tilbudene fra charterselskapene. Er du i tvil på hvor du burde legge den neste ferien? Ta en titt på lesernes vurderinger av reisemål i Din Reiseguide.