De beste hotellene i Europa

Leserne av ett av verdens største reisemagasin har kåret sine favoritthoteller i Europa.

[Ugjyldig objekt (NAV)]
Matservering på taket hos Four Seasons Hotel, Istanbul, med utsikt til Hagia Sophia.
Foto: Four Seasons Foto: Four Seasons
Matservering på taket hos Four Seasons Hotel, Istanbul, med utsikt til Hagia Sophia.
Foto: Four Seasons Foto: Four Seasons Vis mer

Condé Nast Traveler er et av verdens aller største reisemagasiner, og nå har nesten 30.000 av bladets abonnenter sagt sitt om hvilke hoteller som er de fremste i Europa. Vil du bo på det beste reiser du til Istanbul. Vil du ha mange å velge blant reiser du til Italia. Med blant topp 50 finner vi også et hotell fra Skandinavia.

Nesten full score

Bladets lesere fikk i oppdrag å vurdere hotellene ut fra en fem-trinns skala: Utmerket, meget bra, bra, greit og dårlig. Karakterene for hotellene ble gitt på fire kriterier: Rom, service, mat/restauranter og beliggenhet. Hotellene på denne listen har alle fått karakteren meget bra eller utmerket av 80 prosent eller flere av leserne.

På topp

Den renommerte hotellkjeden Four Seasons har flere av listens beste bosteder. Tre av fire topplasser holdes faktisk av denne kjedens hoteller. Aller best er Four Seasons Hotel i Istanbul. Med 94,9 poeng er det ikke mange som finner noe å trekke på dette luksuslosjiet. De 65 luksusrommene har fått full pott av Condé Nasts lesere, nesten litt ironisk med tanke på at hotellet er et ombygget fengsel. Med Hagia Sophia, Topkapi-palasset og Den blå moske like ved, befinner du deg midt i Istanbuls smørøye.

Eneste skandinav

Vinterhagen hos Grand i Stockholm.
Foto: Grand Hôtel Foto: Grand Hôtel
Vinterhagen hos Grand i Stockholm.
Foto: Grand Hôtel Foto: Grand Hôtel Vis mer

Mens sentrale europeiske land dominerer listen med sine luksushoteller, er det en enslig svale inne fra Skandinavia. Sveriges aller fremste hotell, Grand Hôtel i Stockholm, kiler seg inn på plass nummer 47. Hotellet som ligger like ved kanalen med utsikt mot Gamla Stan og slottet, oppnår 80,8 poeng og leder med det hårfint foran berømte Ritz i Paris.

  • Se hele topp-50 listen her.
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.