De beste familieanleggene

TOPP TI: Her er Middelhavets beste ferieanlegg for familien.

De beste familieanleggene


En vellykket familieferie må tilfredsstille mange behov, og det er ikke alltid lett å finne det overnattingsalternativet som passer alle familiens medlemmer. Mor vil kanskje helst slappe av ved bassengkanten eller kanskje benytte sjansen til å trimme sammen med andre voksne - eller aller helst å la seg dulle med av erfarne massasjehender ... Far drømmer om å lære å stå på vindsurfebrett eller kanskje få muligheten til å ta dykkerlappen, mens Mats og Mia på tre og tolv år har vidt forskjellige ønsker og behov. Der Mats er tilfreds med å bygge sandslott eller klatre i trærne, synes Mia der er mer stas med store vannsklier og bølgebasseng, og så hadde det vært moro å treffe andre jenter og kanskje endog gå på barnedisco ...

Velger du et feriesenter som et av de ti nevnt i denne artikkelen, vil du ganske sikkert erfare at denne ferieformen vil kunne tilfredsstille de aller fleste av familiens ønsker. Og så er det jo ikke sånn at du på død og liv oppholde deg på feriesenteret i alle feriens sju, 14 eller hvor mange feriedager du nå velger å tilbringe der. Mange av disse sentrene ligger meget godt til med tanke på utflukter til interessante byer og områder. Hva med å ha shopping i Barcelona, vinsmaking i Toscana eller franske følelser i Provence innen umiddelbar rekkevidde?

Artikkelen fortsetter under annonsen

>> TI PÅ TOPP: Ferieanlegg for familien
>> BILDESPESIAL fra ferieanleggene

Det er tyske ADAC, som er moderorganisasjonen til norske NAF (Norsk Automobil Forbund), som har rangert Middelhavets ti beste ferieanlegg for familien. Viktige kriterier for disse familievennlige feriesentrene, er komfort, og mulighetene for de voksne til å slappe av mens podene kan leke trygt.

Priser

Alle feriesentrene i denne listen er kombinasjonssteder hvor du enten kan campe med medbrakt vogn, bobil eller telt, eller du kan leie alt fra bungalower til leiligheter, hotellrom og villaer. Leie av en villa eller bungalow for fire mennesker, koster mellom 106 og 155 euro per natt på de ferieanleggene som er nevnt i denne oversikten (fra 861 til 1.259 norske kroner, ifølge DinSide Reises valutakalkulator). Merk at dette er priser i høysesong, og at det kan være ganske mye å spare på å velge et annet reisetidspunkt enn akkurat primo juli til medio august. Ikke bare er døgnprisene mye rimeligere i lavsesong, men mange av sentrene har også andre spesialtilbud i lavsesongsperiodene; som at du kan bo fire ekstra netter gratis utover de fjorten første til ordinær pris, og liknende kampanjer.

Aktiviteter

De beste familieanleggene


Uansett hvilket av anleggene du måte velge, vil du nesten alltid finne bassenger i tillegg til strandbad, her er supermarkeder hvor du kan handle mat til egenhusholdning, og barer og restauranter som gjerne stilner både tørst og sult hos deg som ikke orker å stå for matserveringen for familien også i ferien. Alle sentrene har også et utvalg av sportsaktiviteter, og dessuten barneklubber og treningsaktiviteter myntet på de voksne. Du kan klippe deg hos ferieanleggets frisør, eller oppsøke anleggets egen lege om helsen skranter. Her er det kort sagt muligheter for det meste.

>> TI PÅ TOPP: Ferieanlegg for familien
>> BILDESPESIAL fra ferieanleggene