David Lynchs drømmehjem

Rett bak folkets hus ligger det store hvite trehuset der vi har bestilt sengeplass. Husvertinnen skulle kanskje ut et ærend, men nøkkelen henger visstnok på en krok et sted.

Om noen skulle være i tvil: Denne kudden fortjener et kuddskydd!
Om noen skulle være i tvil: Denne kudden fortjener et kuddskydd! Vis mer

David Lynchs drømmehjem


Nøkkelen henger på en krok. Den er bare ikke så lett å finne, men til slutt får vi åpnet døren og lastet oss selv og alle bagene inn i huset. Vi blir pent oppfordret om å ta av oss på beina (vasking er kun inkludert i prisen om vi husker på dette - så det er et lite offer.) Og vi trer stille inn i David Lychs verden. Her er både blue velvet og nips til en hel bataljon blåhårete turtanter.

Det blir rett og slett nesten litt for mye. Vi kan selv velge og vrake i rom, og siden vi er flere ender vi på balkongrommet og gutterommet innenfor. Det er sikkert smart, siden gutterommets gjester må gå igjennom balkongrommet for å komme ut - og ellers føles det nesten som å ha en mini-suite.

Små lapper her og der forteller oss hva som er lov og ikke lov. Og bruksanvisningen i sort sprittusj på undertegnedes pute var klar: Her skulle det putetrekk til!

David Lynchs drømmehjem


Balkongen er ihvertfall deilig å ha - selv om vi må montere bordet selv. Men så var det rommene da. Tilsynelatende med hvert sitt tema - og minst tre elementer som er tilsatt for å forstyrre helhetsinntrykket. Balkongrommet er herlig lyseblått med hvite jernsenger og blondesengetepper - men hodelampen på nattbordet er nok til å gi selv den mest hardbarkede mareritt. Og hva i alle dager gjør de brun- og oransjeblomstrete gardinene? Gutterommet er en orgie i matchboxbiler fra 70-tallet og leketog. Vi finner en halvstemt gitar, og jomen er det ikke TV på rommet også.

Vi forelsker oss i malplasserte detaljer. Det brune-oransje kunstrommet har skrikende rosa og gule plast-tulipaner i vinduet. Bestemorsrommet med rustrøde og grønnbroderte puter har en gammel brudekjole på veggen. Og på rommet innenfor kjøkkenet finner vi vinneren: en svartlakkert muskuløs arm i gips, med et ekte jernmanual i klypen.

- Og vi må ikke glemme klesskapet. Når vi prøver å henge fra oss klærene har vi problemer med å finne ledige kleshengere. Det er tydelig at vi er i et privat hjem - for skapene er fulle av klær til mor, far, mormor og de åtte ungene.

Det er i alt syv rom i huset, og det burde være plass til minst 15 stykker. Det er imidlertid ganske liten varmtvannstank, så det er nok ikke ideelt å ta med seg fire 14-årgamle jenter i beste baderomsalder.

I hagen er det koselige sittegrupper der de uten balkong kan slappe av.
I hagen er det koselige sittegrupper der de uten balkong kan slappe av. Vis mer


Rimelig er det ihvertfall. Du betaler kroner 200 per seng per natt, og vil du leie håndklær og sengetøy koster dette 50 kroner ekstra. Du deler kjøkken, bad og toalett med eventuelle andre gjester og husets herskerinne. Mat er ikke inkludert i prisen, men det er et kjøleskap du kan låne.

Fiffig er også mini-loppisen i en Ivar-bokhylle på kjøkkenet. Her er nipsen husverten ikke fant plass til, og har du lyst på noe kan du ta det med deg - og legge pengene i "den hvite boksen nederst til høyre".

Og er du ekstra heldig ligger champagneflasken vi glemte i kjøleskapet der fremdeles... Akkurat passe avkjølt når du kommer frem. God fornøyelse - og sweet dreams!

Grundsunds Vandrarhem.