Dårlig britisk humor

Britene kommer ikke godt ut av det i en nylig undersøkelse der folk fra andre land ble spurt hva de synes om Storbritannia.

- Jolly nice fishing today, I say! Foto: Britain on View
- Jolly nice fishing today, I say! Foto: Britain on View Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannia er et flott reisemål. Det er turistene for så vidt enige i. De er overbegeistret for den britiske kongefamilien, landets gamle historie, og de mange historiske bygningene. Men britenes oppførsel er de ikke så glade i.

Britene karakteriseres som arrogante, uvennlige og nesten blottet for humor, mener turistene som er spurt.

Det er Visit Britain, organisasjonen som promoterer Storbritannia som reisemål, som har undersøkt hva turistene egentlig synes om britene. Visit Britain plukket ut 35 forskjellige land, og spurte opptil 1.000 mennesker i hvert land, hva de mente. De fant at det var de nærmeste naboene som synes minst om britene.

Fransk tommel ned

Franskmennene har særlig store problemer med å like engelskmenn, men synes ikke skotter og walisere er så ille. Men selv om veien til Storbritannia er kort, frister det ikke franskmennene å komme på besøk. De tror ikke de vil få en varm velkomst i Storbritannia. Det overrasker vel egentlig ikke - det er kjent at briter og franskmenn ikke er så veldig glade i hverandre. Britene kaller franskmenn "frogs", altså frosker.

Tyskerne var heller ikke begeistret, og mente bare russere er mindre vennlige enn britene. De syntes heller ikke britene er særlig livlige, innovative eller kreative. Det var forøvrig kanadiere, australiere og spanjoler som kom best ut av det når det gjaldt vennlighet.

Dårlig humor

Totalt sett fikk ikke britene særlig høy score på humoren sin, heller. Italienerne mente sågar at britene er verdens andre minst morsomme folkeslag i verden. Undersøkelsen sier ikke hvem italienerne synes er minst morsomme.

Britisk humor

Bedøm påstand: Britisk humor er humor på sitt beste. (Avsluttet)
Ja, heia britene!(68%) 677
Nei, humoren er på trynet(16%) 160
Nja, skeptisk(15%) 153
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Den britiske humoren er annerledes. Den er tørr og rar. Det er en av tingene som gjør Storbritannia til en unik destinasjon, men vi må klare å formidle det til folk, uttalte Eliott Frisby fra Visit Britain

At den britiske humoren er rar, vet alle som har sett komiserien "The Office", Kontoret. Den var en stor suksess her til lands, og vi elsker dessuten Monty Python og Fawlty Towers, der John Cleese spiller en noget spesiell hotelldirektør. Er det italienerne som er på bærtur her, eller?

- og utenrikspolitikk

Mange av de spurte uttykte at de ikke synes noe om den britiske regjeringens forhold til menneskerettigheter og utenrikspolitikken. Her refereres det til statsminister Blairs støtte til Bush, og invasjonen av Irak.

Selv om britene ikke fikk særlig godt skussmål i undersøkelsen, trekker Storbritannia mange turister. Landet er nummer seks på listen over verdens mest populære turistland. Frankrike, Spania, USA, Kina og Italia ligger foran på listen.

Les mer om Storbritannia i DinSides arkiv.