Det er store planer om bygging av en kunstig skibakke i utkanten av København  Foto: sxc.hu
Det er store planer om bygging av en kunstig skibakke i utkanten av København Foto: sxc.huVis mer

Danskene vil bygge slalåmbakke

Nei, det er ikke i Molboland, men i København at borgermesteren vil bygge skibakker.

Et politisk flertall i Københavns borgerrepresenterte kommunestyre er positive til å bruke 564 millioner danske kroner til å gjøre om området rundt Kløvermarken på Amager til et aktivitetsparadis, skriver politiken.dk

En stor bit av disse kronene (cirka 80 millioner) vil de altså bruke på en kunstig skibakke utenfor hovedstaden. De vil også blant annet bygge en rulleskøytebane, svømmehall, pusse opp ballbaner og utvide et klubbhus.

Forslaget er lagt frem av partiene Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten. Alle ønsker at Kløvermarken på Amager fortsatt utelukkende brukes som rekreativt område og ikke til et veldig omdiskutert boligprosjekt.

Les mer om Amagre og andre fritidstilbud rundt København her...

Litt rart

- Vi syntes det skal skje mange ting i dette området, me vi syntes ikke det skal bygges boliger. Tvert i mot skal dette være et sted hvor det er plass til både organiserte sportsgrener som fotball, men også mer uorganiserte typer lag og bevegelser. Vi tør å tenke tradisjonelt, men også litt rart og på kanten, sier Københavns kulturborgmester Pia Allerslev (V).

Skibakken er av politiske motstandere betraket som en noe "rar" satsing. Men det fortviler ikke Allerslev.

- Hvis man tror vi snakker om en hoppbakke á la Holmenkollen, så ja, da er det rart. Men jeg har også sett barn ake seg ned den lille skibakken på Rådhuspladsen, og det er jo på ingen måte rart.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Allerslev understreker likevel at de mange delforslagene er duket for en diskusjon. Alt skal ses i en større sammenheng.

- Det er mange ideer på ønskelisten, og det er ikke sikkert det blir noe av. Mye finansiering gjenstår, sier hun til avisen.