Danske hoteller overvåker gjestene

Fra 15. september vil danske hoteller overvåke alle samtaler og nettkorrespondanse gjestene gjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den nye terrorplanen som sier at danske hoteller, kroer og campingplasser skal begynne å overvåke gjestene sine.

Hotellene vil registrere hvem gjestene prater med på telefonen, hvem de sender e-post til, og hvilke nettsider de besøker. All informasjon vil bli lagret i ett år.

Det danske Politiets Efterretningstjeneste (PET) kan få en rettslig kjennelse til å få tilgang til informasjonen, skriver Jyllands-Posten.

Anti-terror tiltak

image: Danske hoteller overvåker gjestene

- Regjeringens og et folketingsflertall oppfatter det viktig at vi har et effektivt vern mot
terrorisme. Det må samtidig bemerkes, at det ikke er snakk om at politiet skal kunne se selve innholdet av e-post, sa politikeren Lene Espersen til den danske avisen.

Den danske hotell- og restaurantbransjens organisasjon, Horesta, mener hotellene har fått altfor få retningslinjer og frist til å begynne å gjennomføre denne nye bestemmelsen fra 15. september. I tillegg er det snakk om store utgifter til innkjøp av it-systemer som kan håndtere registreringen og lagringen av denne informasjonen.

Danmark har de siste årene brukt mye etterretningsressurser på å avsløre mulige terrorister. I går, tirsdag 4. september, arresterte politiet i København åtte personer de mener er militante islamister som har nær tilknytning til al-Qaida. De skal ha planlagt en terroraksjon der de skulle bruke sprengstoff.