Dans, dans, dans oppå bordet ...
Dans, dans, dans oppå bordet ...Vis mer

Dansende blekksprut med soyasaus

Ville du ha spist dette?

Du skal ikke leke med maten, heter det. Men hvis du skal spise den japanske sushiretten "Odori Don", er det nærmest et must. Spørsmålet er bare om du klarer å få det inn i munnen ....

I denne retten er nemlig hodet til blekkspruten fjernet, mens føttene som blir servert, er så godt som ferske.

Og det er når man først heller soyasaus på, at selve "showet" starter. Da begynner føttene til den hodeløse blekkspruten å danse!

Se video!

Her er også en annen variant:

Les også: verdens snåleste matretter

Reklametriks ble trend

Etter dansen blir blekksprutens kropp tilberedt av en kokk, som kutter den opp i små biter og serverer den som en siderett. Prisen ligger på cirka 15.30 euro per person.

Retten skal først ha startet som et markedsføringstriks for sushirestauranten Ikkatei Tabiji, men skal ha utviklet seg til å bli en trend i Japan, ifølge foodjapan.net

Se video: Her må krokodillen dø!

Verdens merkeligste mat

Men hvis du synes dette var rart, så har nettsiden Hotel and Resort Insider laget en liste over verdens merkeligste mat.

Deriblant nevner de lutefisk fra Norge(!) og "Boshintang" fra Korea, som kort fortalt er suppe med hund.

I Vietnam serverer de blant annet "Trung Vit Lon", som er et råttent kyllingfoster. Nøyaktig hvor gammelt egget skal være før det blir en delikatesse, varierer fra landsdel til landsdel. I den nordlige delen foretrekker de at egget er nesten fullt utviklet. Egget kokes og man spiser direkte fra skallet.

Artikkelen fortsetter under annonsen