Danmark for barn

Det er populært å dra på familieferie til Danmark. Denne guiden presenterer attraksjonene det kan være verdt å få med seg i løpet av ferien.

Danmark for barn

  1. Fyn
  2. Jylland


Det er deilig å være norsk i Danmark, og kanskje enda deiligere å være barn. Det nærmest kryr av forlystelser, dyrehager, fornøyelsesparker og annet som setter en spiss på sommerferien for ungene. Her har vi laget en oversikt over de største attrakjsonene på Sjælland, Fyn og Jylland.

Merk! Dette er ingen fullstendig oversikt. Har du noen gode forslag til attraksjoner, kan du tipse om dette i diskusjonsforumet under. Alle priser er oppgitt i danske kroner. Alle foto er attraksjonenes egne.

SJÆLLAND, Lolland og Falster

Danmark for barn


Tivoli i København

Ingen over, ingen ved siden. Dette er paradiset for ungene, og ligger midt i byen. Årets store nyhet er Himmelskipet, en 80 meter høy karusell som gir fantastisk utsikt over Kongens by. Ellers er det selvsagt andre karuseller, radiobiler, berg- og dalbane og mye mer.

Hvor: Midt i København, ved siden av Hovedbanehallen
Sesong: 12. april til 29. september. Også åpen i desember, men da er ikke alle attrakjsonene åpne.
Priser: Entré - 75 kroner for alle over 12 år, 35 kroner for barn under 12, gratis for barn under to år. Et turpass med ubegrenset tilgang til forlystelsene koster 200 kroner for voksne og 150 kroner for barn.
På nett: Tivoli

Danmark for barn


Bakken

Når alle fornøyelsene i Tivoli er testet, er det bare å sette kursen for Bakken, som ligger litt nord for København. Årets nyhet er kino i 5D-format, med bevegelige stoler og spesialeffekter som luftstrømmer, vind og tåke. Ellers er Bakken kjent for variert og gratis underholdning i form av konserter, konkurranser m.m.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvor: I Klampenborg, litt nord for København
Sesong: 30. mars til 11. september. NB! Stengt 9.-10. og 16.-17. mai. Priser: Gratis entré. Et turpass koster 199 kroner, 190 dersom du kjøper på nettet minst en uke i forveien.
På nett: Bakken

Danmark for barn


Bonbon-land

Bonbongodiset med de rare navnene som Hundeprutt og Søppeldynga har sin egen familiepark. Parken har 60 attraksjoner, og skryter av at Vild-Svinet er Danmarks villeste rutsjebane. Ellers finnes attraksjoner med artige navn som Hestepærer, Vandrotten og Mågeklatterne.

Hvor: I Holme-Olstrup, 45 min kjøretur sør for København.
Sesong: 12. mai til 22. oktober. NB! Stengt 15., 16., 22., 23., 29., og 30. mai.
Priser: Gratis entré for barn under 90 cm. Ellers varierer prisene fra 129 til 169 kroner avhengig av tidspunkt.
På nett: Bonbon-land

Danmark for barn


Odsherreds Zoo Dyrepark

Denne dyreparken har 560 dyr fordelt på 85 arter. Her bor en kamel, flere aper, ugler, edderkopper, øgler, slanger, lamaer, krokodiller, papegøyer og mange andre skapninger. I tillegg til å se på alle dyrene, kan barna ri på hester eller kose med geitene.

Hvor: I Asnæs, ved Høve, på vestkysten av Sjælland.
Sesong: 2. april til 12. oktober.
Priser: Barn 3-12 år - 45 kroner, voksne 65 kroner.
På nett: Odsherreds Zoo Dyrepark

Danmark for barn


Knuthenborg Safari Park

I denne parken kjører eller går du rundt og titter på sebraer, antiloper, sjiraffer, neshorn, kenguruer og lemurer, blant annet. Det er selvsagt ikke lov å rusle rundt på egenhånd, men det går an å melde seg på guidede turer dersom du ikke vil kjøre rundt i parken på egenhånd. Parken tilbyr også ponniridning til barna.

Hvor: I Bandholm, På Lolland, øya sør for Sjælland.
Sesong: 29. april til 1. oktober.
Priser: Barn 4-11 år - 60 kroner, voksne 115 kroner.
På nett: Knuthenborg Safari Park

Danmark for barn


Middelaldercenteret

Her kan barna møte tapre krigere, flittige håndverkere og ærlige kremmere. Middelaldercentret er et eksperimenterende museumssenter for barn, voksne og fagfolk. Senteret er en rekonstruksjon av en middelalderlandsby fra 1300-tallet.

Hvor: Ved Nykøbing, på øya Falster, sør for Sjælland.
Sesong: 1. mai til 30. september. Stengt alle mandager i mai og september.
Priser: Barn 4-14 år - 40 kroner, voksne 80 kroner.
På nett: Middelaldercenteret

Sommerland Sjælland

Danmark for barnI dette opplevelsessenteret kan dere ta en tømmerbåt inn i Amazonas, der indianere og skumle dyr lurer. I Den blå lagune kan dere bade og ta vannsklie, og i Miniland kan de minste more seg med karuseller og rutsjebane. Kjør gokart og speedbåt i Racerland, eller ri på cowboyhester og padle i kano i Vildmarken.

Hvor: Sør for Nykøbing Sjælland, vest for København.
Sesong: 25.-27. mai, og fra 3. juni til 27. august.
Priser: 150 kroner. Gratis for barn under tre år.
På nett: Sommerland Sjælland

>> Barnevennlige aktiviteter på Fyn
>> Barnevennlige aktiviteter på Jylland

Relaterte artikler:

Guide til barnas Sverige
Testkjøring av Tusenfryds nye fartsmonster
Barnas fantasiferier